Brașovul vrea să cumpere trenuri și pentru zona metropolitană. Vor circula în 9 localități din jurul orașului dar și în stațiile interioare!

Last Updated on februarie 1, 2019 Brașovul are planuri mari în ceea ce privește transportul local. Dacă nu pot să construiască aeroportul sau autostradă atunci autoritățile se îndreaptă spre transportul local. S-a început cu autobuze în zona metropolitană, se continuă cu trenuri în zona metropolitană. Brașovul va cumpăra trenuri cu bani europeni.
Brașovul mai are în plan cumpărarea unui tren care săp facă legătura directă cu Bucureștiul, fără să mai oprească în alte stații.

Braşovul va cere bani europeni pentru a introduce trenuri periurbane în zona metropolitană. Primele rute vor face legătura între Braşov şi alte 9 localităţi : Budila, Prejmer, Hărman, Bod, Feldioara, Codlea, Cristian, Râşnov, Zărneşti.

Brașovul vrea să cumpere trenuri și pentru zona metropolitană. Vor circula în 9 localități din jurul orașului dar și în stațiile interioare! 1

(foto arhiva)

Una dintre măsurile pe care Braşovul le-a propus în vederea reducerii emisiilor de dioxid de azot şi de particule în suspensie, conform Planului de măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, este şi introducerea unor trenuri metropolitane.

Astfel, în planul de îmbunătăţire a calităţii aerului este prevăzută înfiinţarea unor trenuri metropolitane pe mai multe rute, respectiv Triaj Hărman – Gara Braşov – Stupini; Triaj Hărman – Gara Braşov – Bartolomeu – Lustic, Triaj Hărman – Cartier Florilor – Dârste, informează bzb.ro.

Implementarea acestor proiecte s-ar putea realiza cu bani europeni. Astfel, Ministerul Transporturilor vrea să înceapă discuţiile cu Comisia Europeană pentru modificarea Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, astfel încât să poată finanţa proiectele de dezvoltare a transportului feroviar periurban de pasageri. Totodată, Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov vrea să pregătească un proiect în vederea introducerii unor astfel de trenuri în întreaga zonă metropolitană.

În conformitate cu precizările oficialilor agenţiei, primele localităţi care ar urma să beneficieze de noul tip de transport sunt Budila, Prejmer, Hărman, Bod, Feldioara, Codlea, Cristian, Râşnov şi Zărneşti, iar celelalte localităţi, într-o fază ulterioară de dezvoltare a acestui tip de transport.

 

Previous Story

Brașov. Tânără de 19 ani agresată sexual în scara unui bloc. Ce spune Poliția

Next Story

Brașov. Trei Colegii Naționale acuzate că îi dau afară pe elevii de gimnaziu care obțin medii sub cele fixate de conducere!   Parintii cer schimbare:„Acest lucru este stipulat expres in regulamentul scolii sau in contractul educational…”