Brașov. Răspunsul Primăriei. Sebastian: „Cetățenii cartierului Tractorul, care au plătit bani grei pe apartamente, își rup mașinile prin gropi și trăiesc în praf și în noroi de cel puțin 5 ani, deși dezvoltatorii le-au promis încă de acum 5 ani că …”

Last Updated on februarie 4, 2019 Mulți locuitori se plâng de starea gravă a drumurilor de la blocurile noi construite. Toate privirile se îndreaptă spre Primărie dar, cel mai probabil, lucrurile se vor rezolva anul viitor când vor avea loc alegerile locale.

Sebastian I. a scris Primăriei pe Facebook: „Aș dori să transmit Primăriei Municipiului Braşov că membrii grupului nostru Locuitorii cartierului Tractorul din Brasov sunt foarte nemulțumiți că problemele cetățenilor din cartierul Tractorul nu sunt tratate cu seriozitate de Primăria Municipiului Braşov.

Brașov. Răspunsul Primăriei. Sebastian: „Cetățenii cartierului Tractorul, care au plătit bani grei pe apartamente, își rup mașinile prin gropi și trăiesc în praf și în noroi de cel puțin 5 ani, deși dezvoltatorii le-au promis încă de acum 5 ani că ...” 1

Cetățenii cartierului Tractorul, care au plătit bani grei pe apartamente, își rup mașinile prin gropi și trăiesc în praf și în noroi de cel puțin 5 ani, deși dezvoltatorii le-au promis încă de acum 5 ani că în maxim un an/doi străzile lor vor fi asfaltate. Este vorba de zeci de mii de oameni, plătitori de taxe și impozite, aduși la limita răbdării de pasivitatea Primăriei Municipiului Braşov față de problemele lor.

Primăria a promis că până în noiembrie 2018 vor fi asfaltate 7 străzi importante din Tractorul. Doar pe Nicolae Labiș s-a pus un strat de asfalt provizoriu. Pe Ioan Popasu au reușit să pună parțial doar borduri. Drumurile sunt foarte înguste (doar o bandă pe sens, insuficient pentru numărul foarte mare de mașini din zonă), și nu sunt trotuare. Locurile de parcare și spatiile verzi sunt insuficiente.

La ședința Consiliului Local din 28 ianuarie 2018, dra Alexandra-Ioana Crivineanu într-o interpelare a cerut detalii despre situația podului Fartec și situația asfaltării în Tractorul. Dl primar Scripcaru a “recunoscut” că există cateva luni de întârziere.

Cum este posibil așa ceva? Acel pod a fost început acum mai bine de 5 ani și se tot perindă diverse firme care se apucă de treabă și apoi pleacă. Întârzierea efectivă este de ani foarte mulți nu de câteva luni.

Iar despre asfaltarea din Tractorul dl primar a vorbit sub 15 secunde la minutul 27:45: “În Tractorul avem în derulare ceea ce trebuie făcut acolo. Într-un mod sau altul o să vedem cum și în ce fel o să gestionăm situația din zonă.”. Este mult prea puțin domnule primar. Credem că primăria trebuie să acorde o atenție sporită cartierului Tractorul.

Brașov. Răspunsul Primăriei. Sebastian: „Cetățenii cartierului Tractorul, care au plătit bani grei pe apartamente, își rup mașinile prin gropi și trăiesc în praf și în noroi de cel puțin 5 ani, deși dezvoltatorii le-au promis încă de acum 5 ani că ...” 2

Cerem și pe această cale să se suspende toate autorizațiile de construcție ale ansamblurilor rezidențiale din cartierul Tractorul, care nu au acces la drum public asfaltat și să nu se mai acorde noi autorizații de construcție până când nu se finalizează asfaltarea străzilor principale din cartierul Tractorul: Nicolae Labiș, Ioan Popasu, Ștefan Baciu, I.C. Brătianu, 1 Decembrie 1918, Emanoil Bernfeld, Eugen Jebeleanu, George Bacovia.”

 

Primăria Municipiului Braşov: „Drumurile din zonele de dezvoltare imobiliara sunt strict treaba dezvoltatorului dumneavoastra, si a dumneavoastra, cumparatorii, asa cum vi s-a mai explicat.

Faptul ca dezvoltatorul nu va tine de vorba si nu are pagina de Facebook pe care sa va varsati amarul nu inseamna ca trebuie sa o faceti aici, ci inseamna ca ar trebui sa faceti demersurile legale pentru a-l obliga sa isi respecte obligatiile contractuale. 

Brașov. Răspunsul Primăriei. Sebastian: „Cetățenii cartierului Tractorul, care au plătit bani grei pe apartamente, își rup mașinile prin gropi și trăiesc în praf și în noroi de cel puțin 5 ani, deși dezvoltatorii le-au promis încă de acum 5 ani că ...” 3

Unii dezvoltatori au gasiti solutii si pentru drumuri – deci, se poate – inclusiv in colaborare cu municipalitatea si cu retelistii. In plus, va rugam sa va revizuiti limbajul”.

Previous Story

Brașov. Ce spune Inspectoratul Școlar despre scandalul de la  Colegiile Naţionale „Andrei Şaguna”, „Dr. Ioan Meşotă” şi „Grigore Moisil”.  Ariana Bucur:„Elevii aflaţi în situaţiile în care nu pot îndeplini criteriile de performanţă prevăzute în …”

Next Story

Brașov. 100 de indieni, aduşi pentru a construi 2.000 de locuinţe. Au lucrat la luxoasele clădiri din Abu Dhabi. „A fost o misiune dificilă, însă am vrut să avem garanţia calităţii şi în ceea ce priveşte personalul, fiindcă în…”