Brașov. E bine? Catedrală în fața Mall-ului AFI. Mihai Nanu: „O catedrală în parcul din Centrul Civic al Brașovului care să înghită și spațiul verde rămas…Se nasc aici mai multe întrebări: 1. Cine este în spatele acestei asociatii care …”

Last Updated on februarie 28, 2019 În fața mall-ului AFI din Centrul Civic s-ar putea construi o Catedrală. Spațiul verde de lângă Biserica de lemn va dispărea.

Anunţat în anul 1992, proiectul construirii Catedralei „Înălţarea Domnului” din Centrul Civic a rămas „în conservare” până acum. La momentul respectiv, Asociaţia pentru Construirea Catedralei „Înălţarea Domnului” a primit în concesiune un teren pentru ridicarea lăcaşului de cult. Lucrările nu au început nici în ziua de azi, însă contractul de concesiune este şi acum valabil.

„Înălţarea Domnului” a deschis o acţiune în instanţă prin care au solicitat ca în Planul Urbanistic Zonal pentru Centrul Civic să se regăsească şi catedrala, având în vedere că în actuala documentaţie de urbanism nu este prevăzut lăcaşul de cult, informează bzb.ro

Pe Facebook, Mihai Codruț Nanu a scris: „Ce vedeți mai jos ar putea deveni realitate în curând!
O catedrală în parcul din Centrul Civic al Brașovului care să înghită și spațiul verde rămas. Nu mai spun că există deja o bisericuță de lemn acolo, care deși se încadrează și ea ca nuca-n perete în arhitectura locului, măcar nu obstrucționează nimic.
Brașov. E bine? Catedrală în fața Mall-ului AFI. Mihai Nanu: „O catedrală în parcul din Centrul Civic al Brașovului care să înghită și spațiul verde rămas...Se nasc aici mai multe întrebări: 1. Cine este în spatele acestei asociatii care ...” 1

Proiectul Catedralei “Înălțarea Domnului” are ceva vechime, mai exact din 1992, pe când asociația cu același nume solicita ca în PUZ să fie prevazut și lăcașul de cult grandios. Asociația în cauză a primit terenul, dar timp de 27 de ani lucrările au întârziat să apară, iar de curând a fost înălțată și o clopotniță fără autorizații chiar lângă bisericuța de lemn, sora mai mică. În spatele Catedralei se află ANAF-ul la care Biserica oricum nu contribuie cu taxe, în mod ironic.

Judecătoria Brașov a dat totuși dreptate obscurei Asociații pentru Construirea Catedralei “Înălțarea Domnului”, drept urmare Primăria Brașov a anunțat că va contesta decizia instanței, mai ales că organele statutare ale asociației nu s-au mai întrunit de prin 2012, iar conform statutului adunarea generala sau consiliul director trebuie să se întrunească anual.

Se nasc aici mai multe întrebări:
1. Cine este în spatele acestei asociatii care timp de 27 de ani nu a construit nimic pe un teren în buricul târgului care la momentul începerii demersului avea vis-a-vis o Hidromecanica în funcțiune și nu un viitor Mall, iar împrejur multe clădiri actuale nu existau?

2. Cum își imaginează cineva ca poate funcționa o catedrală într-o locație și deja ultra-aglomerată, care ar necesita și mai multe locuri de parcare și așa insuficiente?

Îmi închipui cum vor sta clienții de la AFI în food-court la un frappe, cu muzică chill, iar peste drum vor bate clopote de 3 tone și mai pe seară poți savura o friptură de vită argentiniană binecuvântată de vecernia preoților noii catedrale.

Suntem o țară preponderent creștină, respect pe cei care urmează orice cult, înțeleg chiar că unii își doresc și o catedrală la Brașov. Dar legea-i lege și bunul-simț și modestia face parte din dogma creștină. Ce nu-mi e clar e dacă pe clopote va apărea tot chipul lui Daniel sau îi va fi satisfăcută vanitatea IPS-ului regional, Laurențiu Streza, care e prieten cu toți liderii locali, indiferent de culoarea politică.
Tu vrei catedrala în parcul din Centrul Civic?

Previous Story

Brașov. Mergi? Sărbătoarea Clătitelor, la Prejmer. Organizatorii pun la dispoziția brașovenilor un autobuz

Next Story

Brașov. Ce s-a întâmplat de fapt când 60 de persoane au fost evacuate din două scări de bloc. Maurer Imobiliare: „Toate apartamentele din Maurer Residence sunt prevăzute cu detectoare de gaz care …”