Brașov. Catedrală în fața mall-ului AFI? Două biserici ortodoxe, una lângă alta. E bine?

Last Updated on februarie 27, 2019 În 1992, în Brașov, a fost anunțat proiectul unei Catedrale în Centrul Civic. Se pare că cei care se ocupă de proiect au făcut rost de bani astfel că au acționat primăria în instanță și au câștigat modificarea PUZ-ului. Astfel, în Centrul Civic, este posibil să avem o Catedrală la câteva sute de metri de Mall-ul AFI.

Anunţat în anul 1992, proiectul construirii Catedralei „Înălţarea Domnului” din Centrul Civic a rămas „în conservare” până acum. La momentul respectiv, Asociaţia pentru Construirea Catedralei „Înălţarea Domnului” a primit în concesiune un teren pentru ridicarea lăcaşului de cult. Lucrările nu au început nici în ziua de azi, însă contractul de concesiune este şi acum valabil.

Brașov. Catedrală în fața mall-ului AFI? Două biserici ortodoxe, una lângă alta. E bine? 1

Singura clădire cu destinaţie religioasă construită în zonă a fost Biserica de lemn, ridicată lângă terenul pe care ar fi trebuit să se realizeze catedrala.
Despre proiectul catedralei nu s-a mai auzit nimic până recent, când, un grup de persoane care susţin că ar reprezenta Asociaţia pentru Construirea Catedralei „Înălţarea Domnului” a deschis o acţiune în instanţă prin care au solicitat ca în Planul Urbanistic Zonal pentru Centrul Civic să se regăsească şi catedrala, având în vedere că în actuala documentaţie de urbanism nu este prevăzut lăcaşul de cult, informează bzb.ro

Reclamanţii au obţinut anul acesta o decizie favorabilă din partea instanţei. În aceste condiţii, având în vedere că terenul prevăzut pentru construirea catedralei este separat de cel pe care este Biserica de lemn, în Centrul Civic ar putea fi două biserici ortodoxe, una lângă alta.

Previous Story

Video Brașov. Pericol de explozie într-un bloc nou construit. 60 de persoane evacuate de urgență!

Next Story

Zoo Brașov: Perechi pentru vulturul Steller și bufnița polară