Aeroportul Brașov. 358 de milioane  de lei refuzați de PSD. Mara Mareş: „Praf în ochi, marca PSD! Cuvântul zilei este IPOCRIZIE, fiți cinstiti și recunoașteți că nu vă pasă de Brașov!”

Last Updated on februarie 13, 2019 Continuă criticile la adresa parlamentarilor PSD care au respins un amendament al PNL prin care 358.163.000 lei ar fi trebuit să ajungă la Aeroportul Brașov.

„Finanţarea Aeroportului Braşov-Ghimbav este un proiect esenţial pentru regiune şi pentru România, tactica de a ţine anumite zone ale ţării pe loc nu mai poate fi tolerată. Chiar dacă amendamentul nostru, al celor de la PNL, pentru alocarea sumei necesare construirii aeroportului a fost respinsă în Comisia de transporturi, vom susţine prin toate modalităţile legislative posibile acest obiectiv. Vom susţine, dezbate şi vota în plen această propunere şi vreau să cred că PSD nu va vota împotriva acestui obiectiv strategic din punct de vedere economic şi turistic”, a precizat deputata Mara Mareş (PNL) pentru bzb.ro.

Aeroportul Brașov. 358 de milioane  de lei refuzați de PSD. Mara Mareş: „Praf în ochi, marca PSD! Cuvântul zilei este IPOCRIZIE, fiți cinstiti și recunoașteți că nu vă pasă de Brașov!” 1

Mara Mareş: „Praf în ochi, marca PSD! Cuvântul zilei este IPOCRIZIE, fiți cinstiti și recunoașteți că nu vă pasă de Brașov!”

Deputatul Andronache Gabriel (PNL): „La Comisia de buget finanțe… Am fost pentru a susține amendamentul de alocare din bugetul de stat a sumei necesare pentru finalizarea investiției la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Am adus argumente, am discutat cu toți colegii parlamentari din majoritatea guvernamentală însă….amendamentul a fost respins! Mi s-a părut că m-am izbit de un zid….am înțeles sunt de la opoziție!

Amuzantă, dacă nu ar lăsa un gust amar, replica doamnei ministru Rovana Plumb (impacientată că erau câțiva deputați PSD care doreau să ne voteze amendamentul): Noi (PSD) discutăm la Dezvoltare Regională de aeroport nu aici unde au „alții ”amendament???!!!!!

P.S. Între timp a fost votat la capitolul Dezvoltare Regională amendamentul propus de PSD, deși, inițial, nu avea propusă sursă de finanțare….până la urmă a fost găsită (suma alocată este foarte mică de aproximativ 14.000 mii lei). Amendamentul a fost votat de parlamentarii PNL prezenți în Comisia de Buget-Finanțe, cărora le mulțumesc pentru sprijin.

Amendamentul aprobat de majoritatea parlamentară este….„un bacșiș pentru aeroport” pentru a cita titlul unui articol din cotidianul Bună Ziua Brașov de astăzi, suma alocată fiind foarte mică!

Prin urmare, se poate ….însă,
atrag atenția că amendamentul votat de PSD astăzi conține o problemă, și anume, banii vor ajunge în Fondul de Rezervă al Guvernului iar alocarea nu se face direct prin bugetul de stat ci va sta „în pixul doamnei Dăncilă”.

Voi urmări, prin interpelări, ca alocarea să se realizeze până în luna mai 2019 pentru că altfel este o simplă minciună electorală….dacă banii se vor aloca, de exemplu, în octombrie 2019 ei nu vor putea fi cheltuiți pentru că NU SE POT ANGAJA ȘI ADJUDECA licitații în trei luni de zile.

Împreună cu colega mea, Mara Mareș, deputat PNL de Brașov, vom susține amendamentul nostru și în plenul Parlamentului …poate vom avea mai mult noroc!
Vom susține și amendamentele celorlalți parlamentari de Brașov, pentru Aeroport!”

Previous Story

(Foto/Video) Accident Brașov. Update. Un autocar cu 25 de persoane s-a răsturnat pe DN1

Next Story

Primăria Brașov anunță un tren expres spre București și Constanța, anul viitor. Transport expres Aeroportul Otopeni – Brașov cu autobuzul