Brașov. Lucian: „Scanarea, Abonamentul și Amenda – Un film prost, absurd si abuziv in regia RAT Brasov …O aberatie si un abuz mai mare nici ca nu se putea. Foametea de bani prin care trece aceasta regie publica este evidenta prin…”

Last Updated on ianuarie 8, 2019 RATBV îi amendează pe posesorii de abonamente care nu vor să participe la statistici. Este obligatoriu să validezi abonamentul lunar chiar dacă el presupune că este valabil pe toate liniile, oricând, cu număr nelimitat de călătorii. Dar RATBV are nevoie de statistici astfel că ești obligat să-l validezi de fiecare dată când urci în autobuz. Dacă nu vrei să participi la statistica RATBV plătești amendă 10 lei de fiecare dată când te prinde controlorul.

Pe Facebook, Lucian Marius Iosif a scris: „Incepând cu data de 1 ianuarie 2019, Regia Autonoma de Transport Brasov , aceasta institutie publica care si-a rezolvat toate problemele ei, a modificat planul tarifar (practic a scumpit tot), dar a introdus si : “Biletul cu suprataxă pentru nevalidare abonament – 10 lei”.

Brașov. Lucian: „Scanarea, Abonamentul și Amenda - Un film prost, absurd si abuziv in regia RAT Brasov ...O aberatie si un abuz mai mare nici ca nu se putea. Foametea de bani prin care trece aceasta regie publica este evidenta prin...” 1

Cum se traduce asta ? Adica , te sui in autobuz si esti OBLIGAT sa iti SCANEZI abonamentul ( atentie , se vehiculeaza termenul de validare total aiurea) . O aberatie si un abuz mai mare nici ca nu se putea. Foametea de bani prin care trece aceasta regie publica este evidenta prin scumpirea abonamentelor, biletelor si introducerea acestei suprataxe , total abuziva.

Platind in avans, la inceput de luna, un abonament ce este valabil pe TOATE liniile si pentru un numar NELIMITAT de calatorii, poate cineva cu mai mult de 3 neuroni, din cadrul RAT sa ne zica de ce trebuie VALIDAT un abonament ?! Masura acestei suprataxe nu numai ca este aberanta si abuziva, nu are nici temei legal! RAT Brasov isi exercita din plin pozitia de operator unic pe transportul public local, prin masuri abuzive.

Singura justificare pentru aceasta suprataxa este doar aceea de a incerca prin intermediul scanarii, intocmirea unei statistici. Lucru iarasi abuziv, pentru ca 99% din calatori nu sunt angajati RAT care sa le intocmeasca lor statistica .

De altfel, in sectiunea de “Contraventii si sanctiuni”de pe site-ul oficial RAT Brasov , nici nu este prevazuta aceasta …”abatere ” . Pentru ca nu are niciun suport juridic, legal sau logic ! (https://www.ratbv.ro/contraventii-si-sanctiuni/)

Singura precizare a acestei masuri abuzive este in sectiunea : https://www.ratbv.ro/instructiuni-bilete-si-abonamente/ – ” La urcarea în vehicul,validarea titlului de călătorie (portofel electronic, abonament, bilet) este obligatorie! ”

De ce nu se gandeste sa mai introduca niste amenzi RAT ? De genul : Nu aveti papuci de unica folosinta ?- 30 lei amenda- ca ne murdaresti podeaua . Sau, a venit autobuzul la timp in statie ? – Perfect , suprataxa 10 lei.”

Previous Story

(Foto/Video) Accident Brașov. Doi răniți, trafic blocat. Ciocnire violentă între Timișul de Jos și Timișul de Sus

Next Story

Brașov. Spitalul Sf. Constantin: „În 2019 ne extindem cu o nouă unitate, ce va avea şase săli de operaţie şi două de transplant“. În 2018 spitalul a oferit servicii medicale pentru 65.792 pacienţi