Adrian Urzicean: „„Cazul de la Brasov in care un om a lasat zeci de caini sa moara, agonizand de foame si sete, in timp ce sacii cu mancare din donatii zaceau nedesfacuti in camera alaturata, nu este despre el….Cazul este insa emblematic pentru impotenta unui stat corupt care se pregateste sa-l pedepseasca pe acel om, in cel mai optimist caz, cu o …”

Last Updated on ianuarie 23, 2019 Ca toți deținuții eliberați mai repede de Guvern, și administratorul adăpostului de câini va beneficia de o pedeapsă blândă. Polițiștii au anunțat deja că nu pot cere arestarea lui pentru 30 de zile deoarece legea nu prevede așa ceva pentru omorârea a zeci de câini.

Procurorii nu pot cere arestarea lui preventiva, căci fapta, potrivit legii, nu este atât de gravă încât să justifice o asemenea măsură. Revoltaţi, mai mulţi iubitori de animale au protestat în fata sediului poliţiei din Braşov, anunță Stirile Pro Tv.

Adrian Cristi Urzicean a scris pe Facebook: „Cazul de la Brasov in care un om a lasat zeci de caini sa moara, agonizand de foame si sete, in timp ce sacii cu mancare din donatii zaceau nedesfacuti in camera alaturata, nu este despre el. D…….i exista peste tot si nu are Romania monopol pe ei.

Adrian Urzicean: „„Cazul de la Brasov in care un om a lasat zeci de caini sa moara, agonizand de foame si sete, in timp ce sacii cu mancare din donatii zaceau nedesfacuti in camera alaturata, nu este despre el....Cazul este insa emblematic pentru impotenta unui stat corupt care se pregateste sa-l pedepseasca pe acel om, in cel mai optimist caz, cu o ...” 1

Cazul este insa emblematic pentru impotenta unui stat corupt care se pregateste sa-l pedepseasca pe acel om, in cel mai optimist caz, cu o amenda sau o pedeapsa cu inchisoare de un an. Evident cu suspendare. Aici suntem (aproape) unici in lumea asta careia ii spunem civilizata. Nu ce se intampla este deprimant ci cum reactionam la ceea ce se intampla!

De asemenea, cazul este relevant pentru ca arata (a cata oara) un deficit urias de empatie care exista in societatea romaneasca cu privire la animale. Deficitul nu este neaparat generalizat dar nici foarte departe nu suntem de acest nivel. Sa nu ne mai mintim unii pe altii.

Aproape toti avem rude, la tara sau la oras, care te adora, te pun la masa, te gazduiesc peste noapte in cea mai buna camera, iti dau si camasa de pe ei la nevoie dar cand vine vorba despre animalele din curte sau de pe strada sunt de nerecunoscut si orice urma de compasiune este atat de adanc ascunsa (daca exista) incat aproape ca renunti sa o mai cauti.

Eu recunosc, fara nici o placere, ca am astfel de rude; daca voi nu aveti ori sunteti niste exceptii pline de noroc, ori va amagiti cu iluzii. Sau nu va intereseaza subiectul si atunci ignorance is bliss.

Cum iesim din acest rahat pestilential care devine sufocant? Sunt multe solutii si multe merg mana in mana. Dar daca vrem o schimbare, inceputul trebuie sa fie acesta: schimbarea legislatiei si pedepse aspre, exact ca in SUA, Canada si tarile vest-europene.

Pana nu vedem pedepse cu inchisoarea de 15 -20 de ani, insotite de amenzi colosale si interzicerea pe viata a dreptului de a detine animale, nimic nu se va schimba. Masuri punitive de acest fel si mediatizarea lor, nu-l vor opri pe psihopatul din Brasov. Dar vor furniza garantia ca odata prins, nu mai trebuie sa ne ingrijoram ca in sase luni va recidiva.

Iar schimbarea legislatiei va aduce si alt bonus: il vor face pe unchiu-tau Vasile sa se gandeasca de cinci ori inainte sa se urce in autobuz pentru un pelerinaj de doua zile la catedrala mantuirii si sa-l lase pe Rexi inlantuit in arsita sau ger, cu un castron slinos menit sa-i tina si de foame si de sete si de urat.”

Previous Story

Video Brașov. Huiduit de brașoveni, Codrin Ștefănescu spune: „Sunt convins că BRAȘOV este un judeţ roşu, pro-PSD”

Next Story

USR Braşov: Prin construirea parcării de sub Parcul Central, Primăria va distruge cel mai vechi parc amenajat din Braşov