Gripa la Brașov. 29 de copii și 240 de adulți. DSP a cerut mai multe vaccinuri

Last Updated on ianuarie 31, 2019 Ministerul Sănătății a declarat miercuri că în România este epidemie de gripă, după 3 săptămâni de creșteri a numărului de bolnavi.

La Braşov au fost înregistrate săptămâna trecută 270 de cazuri de gripă şi 2054 de infecţii respiratorii, număr de îmbolnăviri aproape dublu în comparaţie cu săptămîna anterioară. În aceste condiții, Direcţia de Sănătate Publică Braşov a cerut mai multe vaccinuri.

„Vizavi de vizitele care se efectuează la spital, sfătuim pe aparţinători să limiteze vizitele întrucît pacienţii care sunt în spital sunt mai vulnerabili. Spitalele au limitat la o oră vizitele, este o măsură de precauţie”, a explicat dr. Lavinia Buvnariu pentru RTT Brașov.

Gripa la Brașov. 29 de copii și 240 de adulți. DSP a cerut mai multe vaccinuri 1

În şcolile din judeţul Braşov nu s-a luat deocamdată măsura suspendării cursurilor, deşi au fost cazuri de elevi şi profesori bolnavi de gripă.

„La nivelul judeţului Braşov avem, din păcate, 29 de cazuri de gripă la copii şi din păcate şi un dascăl de limba engleză. Se va decide suspendarea cursurilor dacă în clasa respectivă lipsesc 3 copii pe acest motiv de simptome de gripă”, a explicat Ariana Bucur, inspector şcolar general al ISJ Braşov.

„Este deja foarte tîrziu, vaccinuri nu prea mai avem, decît antivirale. De două zile nu mai avem vaccin antigripal, nu-l mai avem şi nu ne-am mai putut aproviziona, depozitele nu-l mai au nici ele, nu ne-am aşteptat imunizare să se facă inclusiv în luna ianuarie.

De obicei se face până la sfârşitul anului imunizarea cu vaccin. Acum fiind această perioadă şi epidemia de gripă ar mai merge imunizarea dar distribuitorii nu ne-au mai adus vaccinuri”, a spus farmacista Aurelia Trîmbiţaş.

Previous Story

Brașov. Bărbat reținut după ce anunţase că a pus bombe cu gaz sarin la Gara de Nord şi Otopeni. Adelin Petrisor: „Un domn a sunat ieri la 112 si a anuntat că …”

Next Story

Zoo Brasov te invită la Ziua Ursului. „Urșii din Grădina Zoologică Brașov vă așteaptă să ne distrăm alături de ei! Pentru că în trecut oamenii puneau schimbarea vremii pe seama …”