Brașov. Adrian Oprică: „Să scoți Brașovul din lista destinațiilor turistice pentru un city-break sau chiar și culturale, având în vedere că pe teritoriu județului nostru sunt cele mai multe monumente istorice atestate, Castelul Bran, cetățile și bisericile fortificate, este o inepție marca PSD, partid care în mod vădit are alte preocupări decât …”

Last Updated on ianuarie 25, 2019 Președintele organizației municipale PNL, Adrian Oprică, este nemulțumit de faptul că Brașovul a fost exclus din video-ul de prezentare a României.

Într-un răspuns pentru MEDIAFAX, Ministerul Turismului susţine că acest clip de promovare include „oraşe cu importante simboluri pentru români, oraşe care întăresc ideea de comuniune într-un context evident de diversitate şi multiculturalitate, precum Constanţa sau Sibiu”.

Adrian Oprica: „Cu un premier corigent la Limba Română este drept că nu putem avea pretenții prea mari nici de la membrii Cabinetului de tristă existență al Vioricăi Dăncilă.

Brașov. Adrian Oprică: „Să scoți Brașovul din lista destinațiilor turistice pentru un city-break sau chiar și culturale, având în vedere că pe teritoriu județului nostru sunt cele mai multe monumente istorice atestate, Castelul Bran, cetățile și bisericile fortificate, este o inepție marca PSD, partid care în mod vădit are alte preocupări decât ...” 1

​Incompetența ridicată la rang de demnitate publică însă ne afectează pe toți. Recent, ministrul Turismului a scandalizat opinia publică cu un videoclip cu care are pretenția că ar promova turismul cultural și de city-break din România.

Cu respectul cuvenit locuitorilor din Târgu Jiu, dar în afară de operele marelui Brâncuși, pe care le vizionezi în două-trei ore, ca să o spunem cu indulgență, orașul nu prea mai oferă nimic unui turist. În schimb, orașe precum Clujul, Brașovul sau Oradea, au fost scoase de pe lista destinațiilor turistice pentru un city-break, ceea ce denotă din partea oficilialilor de la Ministerul Turismului fie o crasă incompetență, fie o indolență în ceea ce privește acest domeniu care ar trebui și poate aduce un aport important la nivelul economiei naționale.

​Un city-break trebuie conceput în jurul unui eveniment, cum este Untold la Cluj, sau promovând o destinație către un anumit grup țintă, într-o anumită perioadă a anului, cum ar fi Brașovul iarna, pentru iubitorii sporturilor albe. Efectul clipului de prezentare, care este un ghiveci ca mesaj, din păcate este nul. Măcar dacă ar fi strecurat un mesaj de genul „România, cea mai sigură țară din Uniunea Europeană” și ar fi avut un sens…

​Dar să scoți Brașovul din lista destinațiilor turistice pentru un city-break sau chiar și culturale, având în vedere că pe teritoriu județului nostru sunt cele mai multe monumente istorice atestate, Castelul Bran, cetățile și bisericile fortificate, este o inepție marca PSD, partid care în mod vădit are alte preocupări decât interesul național și al românilor”.

Vezi aici Video:

Este corect?

Previous Story

USR Brașov a dat în judecată Primăria pentru a anula creșterea prețului la biletele pentru autobuzele RATBV! „Cum se motivează scumpirile cu 25% când la Bucureşti este de două ori mai ieftin (1,3 RON!)?”

Next Story

Brașov. Primarul Scripcaru anunţă condiţii de cinci stele sub Tâmpa: două stadioane ce vor fi modernizate şi sală polivalentă de 10.000 de locuri