Foto Brașov. Costin Butnar: „Mulțumim locuitorilor din cartierul nostru care s-au implicat în această campanie. Cu sprijinul a sute de persoane implicate, din Parohia noastră (locuitori în Cartierul Bartolomeu Nord – Avantgarden) dar şi din alte colţuri ale ţării, am reuşit să bucurăm peste 500 de copii…. Ca fapt divers, într-o cămăruţă modestă cu 4 copii am deschis împreună cu ei cadourile. Erau mai multe cutii mari pline cu…”

Last Updated on decembrie 30, 2018 Locuitorii din Avantgarden au donat pentru campania “Fii bucuria mea 6”, 500 de copii au primit daruri de Crăciun.

Pe grupul de Facebook Locuitori în Avantgarden 3 – Brasov, Costin Butnar a scris: „Mulțumim locuitorilor din cartierul nostru care s-au implicat în această campanie.
Am încheiat Campaniile Fii bucuria mea – Braşovul e aproape! Pentru anul 2018. Cu sprijinul a sute de persoane implicate, din Parohia noastră (locuitori în Cartierul Bartolomeu Nord – Avantgarden) dar şi din alte colţuri ale ţării, am reuşit să bucurăm peste 500 de copii.

Foto Brașov. Costin Butnar: „Mulțumim locuitorilor din cartierul nostru care s-au implicat în această campanie. Cu sprijinul a sute de persoane implicate, din Parohia noastră (locuitori în Cartierul Bartolomeu Nord - Avantgarden) dar şi din alte colţuri ale ţării, am reuşit să bucurăm peste 500 de copii.... Ca fapt divers, într-o cămăruţă modestă cu 4 copii am deschis împreună cu ei cadourile. Erau mai multe cutii mari pline cu...” 1 Foto Brașov. Costin Butnar: „Mulțumim locuitorilor din cartierul nostru care s-au implicat în această campanie. Cu sprijinul a sute de persoane implicate, din Parohia noastră (locuitori în Cartierul Bartolomeu Nord - Avantgarden) dar şi din alte colţuri ale ţării, am reuşit să bucurăm peste 500 de copii.... Ca fapt divers, într-o cămăruţă modestă cu 4 copii am deschis împreună cu ei cadourile. Erau mai multe cutii mari pline cu...” 2

(foto: Parohia Ortodoxă Bartolomeu Nord Braşov – Avantgarden)

Campania de Crăciun: “Fii bucuria mea 6” a adus un dar celor 150 de copii de pe listele pe care le-am alcătuit. Pe lângă darurile pregătite în cutii pentru fiecare copil în parte, au fost sprijinite mai multe familii necăjite, care au primit, pe lângă alimente şi articole vestimentare, diverse obiecte necesare în casă: mai multe dulapuri, paturi, mese, frigider mare, convector electric, maşină de spălat, calculator, telefon, diverse electrocasnice mici, etc.

Toate acestea au fost procurate prin sprijinul a numeroşi donatori. Am închiriat un microbuz care a fost de mai multe ori plin până la refuz în aceste zile.

Campania de Crăciun: “Fii bucuria mea 6” a adus un dar celor 150 de copii de pe listele pe care le-am alcătuit. Pe lângă darurile pregătite în cutii pentru fiecare copil în parte, au fost sprijinite mai multe familii necăjite, care au primit, pe lângă alimente şi articole vestimentare, diverse obiecte necesare în casă: mai multe dulapuri, paturi, mese, frigider mare, convector electric, maşină de spălat, calculator, telefon, diverse electrocasnice mici, etc. Toate acestea au fost procurate prin sprijinul a numeroşi donatori. Am închiriat un microbuz care a fost de mai multe ori plin până la refuz în aceste zile.

Ar fi multe de spus, probabil că voi reveni cu amănunte. Dar ca impresie de moment, am simţit că am adus puţină bucurie în ochii acestor copii. La modul cel mai serios. Ca fapt divers, într-o cămăruţă modestă cu 4 copii am deschis împreună cu ei cadourile. Erau mai multe cutii mari pline cu de toate. Am fost foarte bucuros când un copilaş a probat un trening şi o pereche de blugi… erau exact pe măsura lui şi erau noi!

Da, în camera aceea amărâtă, un copil s-a bucurat că hainele primite erau noi, cu etichetă. Chiar mi-a zis: miroase a nou! Am apreciat enorm faptul că cei care au pregătit darurile au pus acolo lucruri noi şi de calitate… Adică o parte din inima lor; au făcut darurile ca pentru propriii lor copii.

Foto Brașov. Costin Butnar: „Mulțumim locuitorilor din cartierul nostru care s-au implicat în această campanie. Cu sprijinul a sute de persoane implicate, din Parohia noastră (locuitori în Cartierul Bartolomeu Nord - Avantgarden) dar şi din alte colţuri ale ţării, am reuşit să bucurăm peste 500 de copii.... Ca fapt divers, într-o cămăruţă modestă cu 4 copii am deschis împreună cu ei cadourile. Erau mai multe cutii mari pline cu...” 3 Foto Brașov. Costin Butnar: „Mulțumim locuitorilor din cartierul nostru care s-au implicat în această campanie. Cu sprijinul a sute de persoane implicate, din Parohia noastră (locuitori în Cartierul Bartolomeu Nord - Avantgarden) dar şi din alte colţuri ale ţării, am reuşit să bucurăm peste 500 de copii.... Ca fapt divers, într-o cămăruţă modestă cu 4 copii am deschis împreună cu ei cadourile. Erau mai multe cutii mari pline cu...” 4

V-aş putea spune multe despre poveştile de viaţă ale multor din aceşti copii. Nu e momentul acum. Vă spun totuşi un mic episod. Am fost cu un frigider la o familie cu 4 copii. Tatăl cu fetiţa cea mare erau plecaţi după mâncare. Cu ruşine mi-a spus mama că au plecat să cumpere cap de porc pentru răcituri… Între timp, s-au întors cu o plăsuţă mică în mână. Luaseră un sfert de cap de porc, cu puţinii bani pe care îi aveau. Întâmplător sau nu, în frigider le-am pus o plasă mare cu câteva kilograme de carne congelată. Nu vă puteţi închipui privirea plină de lacrimi a mamei…

Sunt unii care cred că astfel încurajăm lenea… şi ne acuză. Dacă ar fi aşa, într-adevăr am greşi. Dar mergând la fiecare familie în casă, mi-am dat seama că pur şi simplu acei copii merită o şansă. Ei n-au nicio vină, iar părinţii lor se străduiesc. Aşa cred. Se străduiesc, atâta timp cât nu-i trimit la cerşit şi cât merg la şcoală. E uşor de judecat, mai ales din faţa smartphonului, în sufrageria cu 23 de grade…

Aş vrea să continuăm cu micul nostru sprijin, pentru a face anumite renovări în locuinţele lor. Singuri nu se pot descurca. Având în vedere condiţiile pe care le au, consider că au păstrat ceea ce le-am dus de-a lungul timpului.

Aşa am simţit anul acesta “spiritul Crăciunului”. A fost o lecţie pentru mine, atât de la donatori şi voluntari, cât şi de la copii.
Mulţumim tuturor! Mergem înainte!”

Previous Story

Foto Brașov. Iulian Bercu: „Brașovenii și oaspeții lor au un mare noroc de acest oraș! Pe lângă domeniul schiabil și potecile din preajmă, Brașovul are o infrastructură sportivă de invidiat. O piscină olimpică, o sală polivalentă, patinoar și hochei în împrejur, o mulțime de terenuri de fotbal și tenis! Bravo!”

Next Story

Video Brașov. Flăcări uriașe. Incendiu puternic la o casă de vacanță din Moeciu de Jos. În casă erau 13 persoane, printre care şi un copil.