(Foto) Brașov-București cu trenuri din Danemarca și Franța.

Last Updated on decembrie 3, 2018 Dacă Aeroport și autostradă nu se poate, se pune accent pe calea ferată. Doi operatori privați vor introduce pe ruta Brașov-București trenuri cumpărate din Danemarca și Franța.

Astra Trans Carpatic vrea să opereze din 9 decembrie încă o cursă pe ruta Braşov-Bucureşti , pe care vrea să introducă trenuri cumpărate de la danezi, a declarat pentru Economica.net Liviu Pescăraşu, directorul general al operatorului privat.

(Foto) Brașov-București cu trenuri din Danemarca și Franța. 1

Regio Călători, cel mai mare operator feroviar privat din România, va introduce începând cu 9 decembrie trenuri cumpărate din Franţa pe ruta Bucureşti – Braşov, potrivit Asociaţiei Metrou Uşor, citate de BizBrasov.ro.

„Primele două rame noi ale Regio Călători au efectuat probe de parcurs astăzi (joi – n.r.) între Braşov şi Câmpina. Urmează zilele următoare probe până la Bucureşti”, spune Andrei Andras, membru al Asociaţiei Metrou Uşor, care a postat imagini cu trenurile cumpărate din Franţa.

(Foto) Brașov-București cu trenuri din Danemarca și Franța. 2 (Foto) Brașov-București cu trenuri din Danemarca și Franța. 3

 Jurnal Feroviar: „Astazi aflam cu ce vor veni de la Brasov la Bucuresti incepand din 09 decembrie 2018, cei de la Regio Calatori. Este pentru prima data in 13 ani cand Regio Calatori(ex Regio Trans) vin cu un material rulant potrivit cerintelor actuale.

Sunt automotoare diesel(DMU) fabricate de Alstom in anii 1997-2002, care reprezinta o imbunatatire considerabila a confortului si sigurantei calatorilor transportati de Regio Calatori.

 

Programul de circulatie al trenurilor RC, daca se adeveresc informatiile furnizate de personalul RC prezent in ziua de test, este urmatorul:

R 16032 Brasov 05.02 – Bucuresti 08.12;
R 16031 Bucuresti 08.40 – Brasov 12.29;

R 16036 Brasov 14.00 – Bucuresti 17.35;
R 16035 Bucuresti 18.08 – Brasov 21.45.

(Foto) Brașov-București cu trenuri din Danemarca și Franța. 4

In sezonul estival 2019, Regio Calatori va introduce aceste DMU pe ruta Brasov-Bucuresti Baneasa-Constanta-Mangalia si retur, devenind astfel, cel mai rapid mijloc de transport feroviar pe aceasta ruta.

Sursa foto. Andrei Marian”.

Previous Story

Brașovul mai frumos. Cablurile jos de pe fațade! George Scripcaru: „Primăria va desființa, începând de astăzi, 3 decembrie, toate rețelele aeriene rămase pe fațadele imobilelor din centrul istoric…”

Next Story

Brașov. Se deschide Patinoarul de la Olimpia. Prima zi intrare gratuită. Cât va costa în restul zilelor