(Last Updated On: December 4, 2018)

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunță că ursul a ajuns pe ocolitoarea Brașovului. Ursul a fost văzut astăzi pe traseul ITC- Bulevardul Gării – Turnului – pe lângă blocurile în construcție de la Coresi – Mall Coresi.

ISU explică ce să faci în situația în care ai întâlnit un urs.

Brasov. Update 3. Ursul a de la mall-ul Coresi pe Centura de Ocolire a orașului. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă explică ce să faci când te întâlnești cu un urs în oraș 1

„Sistemul RO-ALERT a fost folosit astăzi la nivelul Municipiului Brașov pentru a transmite un mesaj de înstiințare populației cu privire la prezența unui urs liber pe străzile din zona Gării.

Mesajul transmis de autorități a fost “Atenție, urs observat liber în zona strada Turnului. Evitați zona!”

În aceste momente, animalul sălbatic a fost reperat pe centura ocolitoare a municipiului, într-o zonă nepopulată, iar pentru prevenirea unor situații de risc, acesta este supravegheat de către echipaje ale Poliției și Jandarmeriei.

Și totuși, este bine de știut, dacă se întâmplă să vă iasă în cale un urs, prima recomandare este să nu intraţi în panică. Dacă nu sunteți observat, îndepărtaţi-vă încet, nu vă opriţi cel puțin 500 de metri și când sunteți într-o zonă sigură, anunțați autoritățile”, a fost transmis ISU.

Pe Facebook, agenția de turism Neotur a scris:„ Da, știm, este un urs care se plimbă prin zona cartierului Tractorul din Brașov. Vă rugăm să vă păstrați calmul și să nu vă apropiați de el fiindcă poate fi periculos, mai ales că nu este în mediul său natural.

Sperăm ca toată întâmplarea să nu se termine tragic, nici pentru oameni dar nici pentru urs.
Iar dacă doriți să admirați aceste animale maiestuoase în mediul lor natural, într-un observator sigur, vă invităm la bear watching, chiar și în sezonul rece.

Contactați-ne pentru detalii Brasov. Update 3. Ursul a de la mall-ul Coresi pe Centura de Ocolire a orașului. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă explică ce să faci când te întâlnești cu un urs în oraș 2

Vezi video aici:

Revenim cu detalii!