Brașov. Oseminte umane descoperite la colegiul Unirea

Last Updated on decembrie 13, 2018 Muncitorii care efectuează lucrări la colegiul Unirea au descoperit oseminte umane la adâncimea de aproximativ 3 metri

Primăria Municipiului Braşov: „Oseminte descoperite în timpul lucrărilor de reparații capitale de la colegiul Unirea. În cursul zilei de ieri, în jurul orei 17.00, în timp ce se executau lucrări în curtea colegiului Unirea la sistemul de drenaj, muncitorii au descoperit, la adâncimea de aproximativ 3 metri, niște oseminte.

Brașov. Oseminte umane descoperite la colegiul Unirea 1
Lucrările au fost suspendate pentru a se face constatările necesare. O echipa mixtă formată din reprezentanți ai primăriei, ai poliției, ai Direcției Județene de Cultură, arheologul angajat de Primarie, au făcut în aceasta dimineața o evaluare.

În urma discuțiilor s-a stabilit că Direcția de Cultură a județului va face un demers pe lângă Ministerul Culturii pentru obținerea Autorizației pentru supraveghere arheologică, pe toată durata lucrărilor, iar, în paralel, va continua analiza osemintelor descoperite.

Zona a fost izolată de restul șantierului, iar lucrările vor continua la Colegiul Unirea, la interior, până la obținerea acestei autorizații.
Lucrările fac parte din reparațiile capitale la corpul A al Colegiului Național Unirea, adjudecate pentru suma de 6,65 milioane lei, fără TVA, și plătite integral din bugetul municipiului.

Lucrările includ și montarea unui lift exterior care va putea fi folosit deopotrivă de persoanele cu dizabilităţi şi de ceilalţi elevi sau de profesori, și are este primul lift exterior la o clădire istorică din Brașov.

Colegiul Naţional Unirea este înfiinţat în anul 1898. Imobilul a fost folosit și pe post de spital în perioadele de război 1914 – 1918 și 1944 – 1945, dar o scurtă perioadă, după 1918, a devenit lagăr de prizonieri.

Previous Story

(Foto) Accidente Brașov: Pieton lovit pe trecere și șofer în comă

Next Story

Brașov. Vânătorii spun că numărul urșilor este scăpat de sub control. Ar trebui împușcați?