Primăria devine proprietarul Cetățuii Brașovului. Primarul George Scripcaru: „Cred că este un moment important pentru comunitatea brașoveană, pentru că își recapătă unul dintre elementele definitorii ale istoriei orașului nostru. Vreau să le mulțumesc …”

Last Updated on noiembrie 15, 2018 Primarul George Scripcaru va propune mâine Consiliului Local trecerea Cetățuii Brașovului în domeniul public al municipiului.

„Având în vedere că sentința Curții de Apel cu privire la trecerea în proprietatea statului este executorie, precum și comunicările pe care le-am avut în ultima perioada cu Ministerul Finanțelor, în ședința Consiliului Local de mâine voi propune proiectul de hotărâre privind trecerea Cetățuiei în domeniul public al Municipiului.

Primăria devine proprietarul Cetățuii Brașovului. Primarul George Scripcaru: „Cred că este un moment important pentru comunitatea brașoveană, pentru că își recapătă unul dintre elementele definitorii ale istoriei orașului nostru. Vreau să le mulțumesc ...” 1

Dupa sentința Curții de Apel, am așteptat ca Statul Român să preia acest monument istoric, pentru a putea iniția discuții cu privire la posibilitatea preluării lui de către Municipalitate. Deoarece aceasta etapă, de punere în executare a sențintei, s-a prelungit, am luat decizia de a iniția demersurile pentru preluarea acestui monument istoric. Astfel, la începutul lunii septembrie am comunicat ministerului intenția noastră de a prelua, reabilita și repune în circuitul turistic acest monument.

Luni, 12 noiembrie, a fost înregistrat la primărie răspunsul ministerului, prin care ni se solicită, pentru demararea procedurilor la nivel guvernamental, hotărârea de consiliu local cu privire la acordul nostru de a prelua Cetățuia. Sunt sigur că și domnii consilieri vor aproba acest demers, având în vedere că este în interesul nostru, al brașovenilor, de a avea în patrimoniu acest monument.

Cred că este un moment important pentru comunitatea brașoveană, pentru că își recapătă unul dintre elementele definitorii ale istoriei orașului nostru. Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați pentru ca redau Brașovului un simbol care tine de identitatea acestui oras. Plecând de la această hotărâre judecatorească, luăm în considerare posibilitatea de a demara, în perioada imediat următoare, proceduri similare și pentru alte imobile aflate în aceeași situație“, a declarat primarul George Scripcaru.

Municipiul Brașov a demarat încă din mai 2015 un proces pentru recuperarea Cetățuiei Brașovului de la SIF Muntenia SA, acţionar la SC Aro Palace SA, care are în proprietate monumentul istoric de pe Dealul Straja. Primul termen de judecată a fost fixat în 4 martie 2016. În urma Sentinţei civile nr. 169/S/03.10.2016 a Tribunalului Braşov şi a Deciziei civile nr. 1067/Ap/14.06.2017 a Curţii de Apel Braşov, Statul Român, prin Ministerul Finanţelor Publice, a procedat la înscrierea provizorie în carte funciară a dreptului de proprietate al Statului Român asupra imobilului denumit generic “Complex Cetate”.

Previous Story

(Foto) Totuși, ce se întâmplă cu Brașovul? Parc distrus. Alin: „Este o alee de parc foarte dezgustatoare ..efectiv nu mai ai ce ocolii.. de la ciori..tie scarba sa iti duci copilul la gradinitza”

Next Story

(Video) Ninge în Poiana Brașov! În oraș a fost grindină la 1 noaptea!