Brașovul miroase urât. Noi detalii de la Garda de Mediu. „Nu vă închipuiţi cum e chiar la faţa locului, vin de acolo și se simte mirosul pe …”

Last Updated on noiembrie 13, 2018 De două zile în Brașov miroase a rahat în tot orașul. Cei de la Garda de Mediu au dat dreptate cetățenilor, chiar așa miroase, dar nu au ce face.

Mirosul vine de la terenurile agricole din Săcele peste care a fost turnat găinaț de pasăre, ca fertilizator natural.
Mircea Paraschiv, șeful Gărzii de Mediu Brașov,  a confirmat ceea ce ne spusese acum câteva ore că mirosul vine de la câmpurile din Săcele, mai precis, de pe terenuri dintre Tărlungeni şi Săcele, unde o firmă a dat cu îngrășământ natural (gunoi de grajd – excremente de animale).

Brașovul miroase urât. Noi detalii de la Garda de Mediu. „Nu vă închipuiţi cum e chiar la faţa locului, vin de acolo și se simte mirosul pe ...” 1

„Pe porţiunea dintre Săcele şi Tărlungeni sunt loturi de teren luate în arendă pe care se face agricultură biologică. Sunt fertilizate cu gunoi de grajd, iar vântul aduce acest miros şi în Brașov. Nu vă închipuiţi cum e chiar la faţa locului, vin de acolo și se simte mirosul pe tot drumul”, spune șeful Gărzii de Mediu Brașov, citat de mytex.ro.

De fapt, din spusele comisarului-şef al Gărzii de Mediu, firma, care are asociat un cetăţean german, a făcut contracte pentru fertilizare, cu crescătorii de păsări din judeţ, deci fertilizatorul natural nu e bălegar, e găinaţ.

„Primăria Municipiului Săcele anunță că în perioada 5 – 17 noiembrie 2018, firma SC Bavaria Farming SRL va administra îngrășământ natural de pasăre pe terenurile agricole din zona UAT Săcele. Administrarea îngrășământului de pasăre se va face noaptea și se va încorpora în pământ.
Ne cerem scuze pentru eventualul disconfort creat”.

Mircea Paraschiv a precizat că nu se încalcă în nici un fel legislaţia, drept care Garda de Mediu nu poate lua nici o măsură de constrângere a firmei, de interzicere a folosirii fertilizatorului care ne „mută” nasurile. „Se face agricultură biologică. Eu zic că ar trebui încurajată”.

Previous Story

Brașov. S-a descoperit vinovatul pentru mirosul îngrozitor. De vină ar fi o companie germană?!

Next Story

Brașov. Începe Etnovember 2018. Programul primei zile