Brașov. Senatorul USR Allen Coliban: „Adevărul despre calitatea aerului din Brașov. Am început să urmăresc datele oficiale, disponibile pe calitateaer.ro. Din 5 stații instalate în Brașov, 3 nu raportează nimic despre poluarea cu particule … iar celelalte două indică o calitate REA a aerului. Așadar, OFICIAL, avem probleme mari cu calitatea aerului în Brașov, deși autoritățile au negat mai mereu acest lucru. Am decis să …”

Last Updated on noiembrie 23, 2018 Senatorul USR Allen Coliban nu se mulțumește cu asigurările autorităților locale că aerul din oraș este bun. A început să cerceteze situația iar concluzia este că aerul din Brașov este poluat la greu!

 Allen Coliban: „Adevărul despre calitatea aerului din Brașov.
Ministerul Mediului și Primăria Brașov au agreat mutarea stației de măsurare de la Ceasul Rău, cea care a indicat, în trecut, cele mai mari depășiri ale nivelului de poluare cu particule (PM10 și PM2.5).
Brașov. Senatorul USR Allen Coliban: „Adevărul despre calitatea aerului din Brașov. Am început să urmăresc datele oficiale, disponibile pe calitateaer.ro. Din 5 stații instalate în Brașov, 3 nu raportează nimic despre poluarea cu particule ... iar celelalte două indică o calitate REA a aerului. Așadar, OFICIAL, avem probleme mari cu calitatea aerului în Brașov, deși autoritățile au negat mai mereu acest lucru. Am decis să ...” 1

Noua locație: Memorandului, mai aproape de pădure. Justificarea doamnei director Mocanu, din Ministerul Mediului – “au fost efectuate măsurători și cele două puncte sunt echivalente din punct de vedere al poluării”. Am cerut acele măsurători, întrucât contest concluzia enunțată.

Am început să urmăresc datele oficiale, disponibile pe calitateaer.ro. Din 5 stații instalate în Brașov, 3 nu raportează nimic despre poluarea cu particule (BV-3, BV-2, BV-5), iar celelalte două indică o calitate REA a aerului. Interesant este că detaliile acestea nu apar la o privire superficială, stațiile BV-2 și BV-5 fiind “verzi” pe hartă. Așadar, OFICIAL, avem probleme mari cu calitatea aerului în Brașov, deși autoritățile au negat mai mereu acest lucru.

Am decis să mă implic în acest subiect. Am studiat mai multe soluții independente de măsurare a calității aerului și am ales-o pe cea cu cei mai mulți senzori instalați în România. Marți am instalat unul la sediul USR din București (http://www.facebook.com/AllenColibanPage/videos/266510114064324/), azi am pus în funcțiune senzorul de la sediul USR Brașov. Chiar dacă nu este fix în intersecția Ceasul Rău, consider că determinările din zona Teatrului Dramatic – Bd. 15 Noiembrie vor fi relevante. Măsurătorile sunt disponibile LIVE, aici (https://www.uradmonitor.com/?open=82000169&sensor=pm25) și aici (https://www.uradmonitor.com/tools/dashboard-04/…).

Pe lângă această stație fixă, ce măsoară 9 parametri, am și un dispozitiv mobil, cu 5 parametri, cu care îmi propun să fac măsurători în mai multe puncte din oraș. Plus o livrare mai mare, “în curs”, de senzori mobili, cu care vreau să efectuăm împreună hărți cât mai complete ale calității aerului din Brașov.

Primăria mută senzorii, noi îi punem înapoi.

Raluca Cracut: Memorandului? :-)) Dacă vor să facă măsurători serioase și reale, propun intersecțiile Făget, Onix, Griviței cu Plevnei, Vlahuță cu Hărmanului, zona Spitalului Județean și câte și mai câte la același nivel.

Roxana Popescu Dumitru: Abia mai putem respira de noxe în zona Avram Iancu – Nicopole. Sunt foarte mulți șoferi care staționează cu motorul pornit și câte o jumătate de ora. Chiar ma gândeam sa-i propun soțului sa ne mutam pentru Sănătatea copilului nostru sub 2 ani.

Dragos Radbata: Ar trebui facute niste masuratori in zona Coresi, probabil aici e cea mai mare poluare din oras!

Previous Story

Brașov. Fabrică veche înlocuită cu cea mai înaltă clădire din oraș, dar şi zece blocuri de locuinţe

Next Story

Haide la Brașov! 4 zile de poveste în Piața Sfatului. Programul aici