Brașov: Propuneri hazlii pentru Cetăţuia Braşovului: să devină remiză de pompieri

Last Updated on noiembrie 1, 2018 Litigiul Cetăuii Brașovului nu s-a terminat, după mai bine de trei ani și jumătate, iar acum apar propuneri hazlii pentru monumentul istoric.

Până la soluţionarea recursului, Statul Român şi-a înscris însă provizoriu dreptul de proprietate asupra imobilului în Cartea Funciară. În acest context, Statul poate realiza lucrări la acest imobil, poate dispune chiar deschiderea monumentului pentru a fi vizitat sau poate transmite dreptul de administrare către Primăria Braşov, informează adevarul.ro. 

Brașov: Propuneri hazlii pentru Cetăţuia Braşovului: să devină remiză de pompieri 1

Astfel, Primăria Braşov a făcut o adresă la Ministerul Finanţelor prin care a solicitat preluarea monumentului, însă nu a primit nici un răspuns, doar vorbe, după cum a declarat primarul George Scripcaru.

„Nu am primit nimic în scris, însă mi s-a transmis verbal că intenţia ar fi aceea de a da Ministerului Culturii Cetatea. Atunci, ei ar trebui să se ocupe de reparaţiile care sunt imperios necesare, astfel încât obiectivul să fie redat circuitului turistic. Un alt zvon ar fi acela că monumentul ar urma să ajungă la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Ar fi chiar hazliu ca pompierii să îşi mute sediul acolo, în vârful dealului”, a spus primarul Scripcaru.

Acesta a precizat că se va duce personalul la Ministerul Finanţelor pentru a lămuri problema, ţinând cont că municipalitatea intenţionează de mai mulţi ani să restaureze acest loc încărcat de istorie, care tinde să devină o ruină.

Previous Story

Accident Brașov: Un copil a fost lovit pe o trecere de pietoni din cartierul Astra

Next Story

Accident Brașov. Copil de 7 ani lovit de o șoferiță când traversa strada