Brașov. Fabrică veche înlocuită cu cea mai înaltă clădire din oraș, dar şi zece blocuri de locuinţe

Last Updated on noiembrie 23, 2018 Zilele trecute a fost aprobată construcția unui nou cartier cu 2,000 de apartamente, în Tractorul. Acum se vorbește de construcția celui mai mare imobil din Braşov, cu o înălţime maximă de 24 de etaje, dar şi trei subsoluri.

După ce a cumpărat în urma cu doi ani terenul de 10 hectare de pe strada Carpaţilor, unde a funcţionat pe vremuri fabrica Prefa, dezvoltatorul imobiliar Urban Invest a demarat şi partea de documentaţie pentru construcţia noului ansamblu rezidenţial, informează Adevarul.

Brașov. Fabrică veche înlocuită cu cea mai înaltă clădire din oraș, dar şi zece blocuri de locuinţe 1

(foto arhiva)

Planul dezvoltatorului imobiliar este de a amenaja o nouă zonă rezidenţială şi de birouri pe terenul care a rămas pârloagă de mai mulţi ani, după ce vechea fabrică a fost demolată.

Recent, Primăria Braşov a emis certificatul de urbanism pentru proiect, fiind de altfel documentul premergători obţinerii autorizaţiei de construcţie. De asemenea, proiectul a fost avizat din luna mai în ceea ce priveşte circulaţia, în conformitate cu acest aviz urmând să se efectueze, mai întâi, o serie de lucrări de degajare şi nivelare a terenului.

În conformitate cu proiectul, pe acest teren ar urma să se ridice un nou ansamblu care va cuprinde 10 blocuri, unde vor exista atât locuinţe, cât şi spaţii de birouri, spaţii comerciale, centre educaţionale, dar şi alte funcţiuni complementare. Totodată, Urban Invest intenţionează să construiască pe latura dinspre strada Carpaţilor şi cel mai înalt imobil din Braşov, cu o înălţime maximă de 24 de etaje, dar şi trei subsoluri.

Previous Story

Poiana Braşov: un chilipir, consideră britanicii de la „The Tepegraph”. „Aproape de Castelul Bran – cunoscut drept «Castelul lui Dracula», această staţiune vă oferă şansa de a …”

Next Story

Brașov. Senatorul USR Allen Coliban: „Adevărul despre calitatea aerului din Brașov. Am început să urmăresc datele oficiale, disponibile pe calitateaer.ro. Din 5 stații instalate în Brașov, 3 nu raportează nimic despre poluarea cu particule … iar celelalte două indică o calitate REA a aerului. Așadar, OFICIAL, avem probleme mari cu calitatea aerului în Brașov, deși autoritățile au negat mai mereu acest lucru. Am decis să …”