Zoo Brașov, o nouă dimensiune: Casa Maimuțelor, Planetariu și Safari

Last Updated on octombrie 18, 2018 Zoo Brașov va trece la o nouă etapă de dezvoltare. Va avea o casă a maimuțelor, un planetariu și un simulatoriu pentru safari.

Vizitatorii vor avea parte şi de un sistem de realitate virtuală, într-un autobuz care parcurge un traseu safari. În Grădina Zoologică din Noua vor putea călători cu ajutorul unui simulator, care va avea forma unui autobuz cu 10 locuri pentru pasageri. Pentru achiziţionarea echipamentului, parcul braşovean a lansat o licitaţie publică, iar ofertele sunt aşteptate până în data de 23 octombrie, informează RTT Brașov.

Zoo Brașov, o nouă dimensiune: Casa Maimuțelor, Planetariu și Safari 1

(foto: Zoo Brasov)

Până la sfârşitul lunii vor ajunge noile maimuţe

În curs de finalizare sunt şi lucrările de la adăposturile pentru maimuţe şi lemuri, care vor fi deschise de acum şi pe timp de iarnă. Acestea vor deveni funcţionale cel târziu de luna viitoare. Până atunci, la Braşov vor ajunge 23 de exemplare din 3 specii de maimuţe din Olanda, Germania şi Franţa.

„Aducem 3 specii din Rotterdam, din Germania, şi capucini cu faţa albă din Franţa”, a precizat Alin Pînzaru, directorul Grădinii Zoologice Braşov.

Exemplarele de maimuţe care vor veni din Rotterdam, pentru care conducerea grădinii braşovene aşteaptă de un an aprobarea, sunt foarte arătoase. „Sunt foarte frumoşi, alb-negru, puii sunt albi la naştere, avem aprobarea celor de la IAZA să le împerechem, vom avea şi un pui la Grădina Zoologică Braşov”, promite Alin Pînzaru.

Planetariul va funcţiona în clădirea în formă de trunchi de con

În curs de amenajare este şi planetariul, unde vizitatorii vor avea ocazia să călătorească virtual în spaţiu dar şi să afle o serie de informaţii mai puţin cunoscute despre univers şi despre lumea animalelor.

Previous Story

Brașov. Începe Salonul Țiriac Auto 2018 la Mall-ul Coresi

Next Story

(Foto) Accident Brașov. Două TIR-uri s-au ciocnit frontal în Stupini, unul a căzut de pe pod