Brașov. Stabilit. Primele curse de autobuze RATBV către Sânpetru, Cristian, Bod și Ghimbav! Vezi traseele:

Last Updated on octombrie 6, 2018 Veste foarte bună pentru navetiștii din Cristian, Ghimbav, Sânpetru și Bod.  Consiliul Locla Brașov a anunțat extinderea transportului metropolitan cu autobuzele RATBV. Compania va primi în următoarele luni 105 autobuze noi.

Începând cu 1 ianuarie, Cristianul va fi legat de Brașov cu mijloace de transport public operate de RATBV, în mod direct, anunță primăria comunei Cristian.

Brașov. Stabilit. Primele curse de autobuze RATBV către Sânpetru, Cristian, Bod și Ghimbav! Vezi traseele: 1

Organizarea serviciului de transport la nivel metropolitan cu operatorul de transport unic RATBV va aduce următoarele avantaje cristolovenilor: asigurarea siguranței și confortului pentru pasageri; asigurarea accesibilității; corelarea orarului cu cel din Municipiul Brașov; asigurarea predictibilității, a accesibilității și respectarea orarelor; corelarea prețului pentru călător cu serviciul prestat.

Pentru Cristian, se preconizează o linie care va porni de la capătul Stadionul Municipal, va traversa Cristianul și va avea capăt de linie în comună, pe strada Nisipiului (Cartierul Tineretului). La nivel metropolitan, se ia în calcul ca biletul pentru rutele externe să aibă valabilitate un interval de timp și pe cursele din interiorul municipiului Brașov.

Traseele propuse sunt următoarele, potrivit brasovmetropolitan.ro iar autobuzele vor intra în circulație până la 1 iulie 2019:

  • Brașov – Ghimbav:  capăt de linie Bartolomeu – Municipal – traversare Ghimbav pe DN73A, intrare în oraș pe str. Ștefan cel Mare – centru și întoarcere;
  • Brașov – capăt de linie Rulmentu/ Coresi – Sânpetru – Bod – Colonie Bod și întoarcere;
  • Brașov – Cristian: capăt de linie Bartolomeu – Municipal – traversare Cristian – str. Nisipului și întoarcere.

Transportul metropolitan se va extinde, în timp, în toate cele 14 localităţi membre ale Asociaţiei Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Braşov, respectiv Codlea, Ghimbav, Predeal, Râşnov, Bod, Cristian, Feldioara, Hălchiu, Hărman, Prejmer, Sânpetru, Tărlungeni, Vulcan.

Previous Story

Brașov. Se întâmplă acum. Noaptea albă a galeriilor. Până dimineață. Programul aici

Next Story

Brașov. Autobuze școlare pentru elevi după modelul de la Cluj. Propunerile primarului George Scripcaru