Brașov. Schimbare. Coroana regală se regăsește în stema noua a județului

Last Updated on octombrie 31, 2018 Noua stemă a județului Brașov a fost aprobată marți , în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Brașov. Proiectul stemei a fost prezentat de către managerul Muzeului Județean de Istorie Brașov, dr. Nicolae Pepene, autorul acestuia.

Consiliul Judetean Brasov: „Conceptul propunerii de stemă reflectă tradiția structurilor administrative care compun în prezent județul Brașov: Țara Bârsei/ Districtul Brașov/ Județul Brașov, Țara Făgărașului/ Județul Făgăraș și Ținutul Cohalmului/ Scaunul Rupea. Astfel, conceptul include stema județului Brașov din perioada regală românească (dreapta), stema reședinței județului Făgăraș – orașul Făgăraș (stânga sus), precum și simboluri preluate din tradiția heraldică a zonei Rupea (stânga jos).

Brașov. Schimbare. Coroana regală se regăsește în stema noua a județului 1

Csiki Camelia: „Dragii mei, am o veste minunată după atâtea triste și după o zi grea. Datorită istoricului Pepene Nicolae, coroana regală se regăsește în stema județului Brașov! S-a votat astăzi în ședință Consiliului Județean. Am aflat că directorul Muzeului Județean de Istorie s-a luptat mult, că s-au opus unii consilieri județeni care nu sunt străini de regalitate, dar în final a trecut. Un gest minunat în an Centenar, dedicat lui Ferdinand Întregitorul și Reginei Maria, cele mai puternice simboluri ale Unirii și României Mari.

Felicitări, domnului Pepene, un prieten drag de acasă!
Bravo, Brașov! ♥️
Acum sunt și mai mândră că sunt cetățeanul tău de onoare! Brașov. Schimbare. Coroana regală se regăsește în stema noua a județului 2
O să vă dau detalii, peste trei săptămâni, la ” Ora Regelui”!”
Previous Story

Brașov. Până la sfârșitul anului, parcările de reședință pot fi atribuite direct. Ultima licitație: Valea Cetății

Next Story

Video Brașov. O mașină a ars ca o torță la Belvedere