„Brașov – Buzău – Bacău – Brașov, inelul rutier care unește România”

Last Updated on octombrie 22, 2018 Brașovul este în continuare ocolit de drumurile de mare viteză deși importanța turistică pe care o are zona ar fi impus legarea orașului prin autostradă cu mult timp înainte.

O soluție în acest sens este propusă pe Facebook de Victor-Ionuț Bărbuță: „Inelul rutier Brașov – Buzău – Bacău – Brașov.

„Brașov - Buzău - Bacău - Brașov, inelul rutier care unește România” 1

Dacă voim a lega regiunile, dacă voim să avem o Românie unită măcar din punct de vedere rutier, poate ar trebui să ne uităm mai atent la această hartă!

Avem trei municipii a căror așezare geografică le pune în mijlocul natural al țării. Brașovul, veșnic sabotat de Cluj, Bacău, care se încăpățânează să nu fie un oraș secundar, în zona de influență a Iașiului și Buzăul, orașul care leagă cele trei provincii istorice și care, geografic vorbind, ar fi urbea potrivită pentru a fi capitala țării.

Un inel rutier la nivel de autostradă între aceste municipii ar decongestiona și Valea Prahovei, ar scurta traseul Constanța-Occident și ar lega Moldova de Transilvania și de București în cea mai ieftină și eficientă variantă. Mai mult de atât, ar securiza geostrategic Ținutul Secuiesc.”

Previous Story

Brașov. Schimbare. Aleea de sub Tâmpa va fi închisă total circulaţiei rutiere

Next Story

Foto Brașov. Pericol public. Apartament de pe Griviței, plin cu gunoaie și gândaci! „E urât, miroase, îți vine să vomiți…Cară… alea toate-s luate din gunoi și puse acolo, nu spălate, nu nimica. Ea doarme pe ele… ”