Începând de astăzi, elevii de la Colegiul IIoan Meşotă au unul dintre cele mai moderne laboratoare de biologie şcolară din ţară

Last Updated on septembrie 17, 2018 Începând de astăzi, elevii de la Colegiul Ioan Meşotă au unul dintre cele mai moderne laboratoare de biologie şcolară din ţară

Luni, 17 septembrie, în prezenţa primarului George Scripcaru şi a directorului Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, Dan Olteanu, a fost inaugurat noul laborator de biologie şcolară al Colegiului Naţional Ioan Meşotă. Acest laborator a fost realizat cu fonduri de la bugetul local, pentru reparaţii, şi cu fonduri de la RPLP Kronstadt, pentru dotarea laboratorului cu echipamente. Valoarea totală pentru realizarea laboratorului este de 172.176,44 de lei.

Începând de astăzi, elevii de la Colegiul IIoan Meşotă au unul dintre cele mai moderne laboratoare de biologie şcolară din ţară 1

,,Mă bucur că începând de astăzi elevii de la Colegiul Ioan Meşotă au la dispoziţie unul dintre cele mai moderne laboratoare de biologie şoclară din ţară, mai ales că, după cum am declarat de nenumărate ori, cred că soluţia cea mai bună pentru pregătirea elevilor este de a combina pregătirea teoretică cu cea practică.

Toţi ne amintim de faptul că, în perioada când eram elevi, făceam tot felul de experimente în laboratoarele de biologie sau de chimie, iar acest lucru ne ajuta să înţelegem mult mai uşor partea teoretică. Şi acum elevii au nevoie de aceleaşi lucruri, doar că acum echipamentele sunt mult mai performante. Sper că acest sistem de cofinanţare să fie un model care să fie preluat şi de alţi parteneri privaţi care vor să se implice în realizarea unor laboratoare moderne pentru elevii braşoveni.

Începând de astăzi, elevii de la Colegiul IIoan Meşotă au unul dintre cele mai moderne laboratoare de biologie şcolară din ţară 2 Începând de astăzi, elevii de la Colegiul IIoan Meşotă au unul dintre cele mai moderne laboratoare de biologie şcolară din ţară 3 Începând de astăzi, elevii de la Colegiul IIoan Meşotă au unul dintre cele mai moderne laboratoare de biologie şcolară din ţară 4

Le mulţumesc celor de la Regia Pădurilor Kronstadt pentru că au înţeles faptul că prin această pregătire practică cu echipamente performante, unii dintre elevi vor alege să îşi continue pregătirea în domeniul biologiei şi astfel să devină potenţiali angajaţi ai regiei. Ca şi în cazul SPGK, trebuie să fim conştienţi, atât noi, cât şi mediul economic, că banii investiţi în educaţie vor aduce progresul acestui oraş şi, implicit, dezvoltarea activităţii economice”, a declarat primarul George Scripcaru.

Municipalitatea a alocat, la ultima rectificare a bugetului local (din luna iunie), suma de 59.000 de lei pentru lucrări de recompartimentare, reparaţii şi zugrăveli pereţi, înlocuire pardoseli cu parchet din lemn masiv etc.

Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt a asigurat mobilierul şi echipamentele necesare dotării acestui laborator, astfel: un microscop profesional în valoare de 17.779,39 de lei, trusă de disecţie cu care pot lucra simultan 15 elevi, perete cu licheni, table magnetice Smart de diferite mărimi, laptopuri, aparat foto, sistem de prezentare video şi audio, tablă interactivă, mobilier etc., suma alocată fiind de 113.176,44 de lei.

Previous Story

Brașov: Călătorii gratis 7 zile cu un autobuz RATBV Mercedes Conecto

Next Story

Brașov. Marți se opreşte apa și curentul electric. Vezi pe ce străzi