(Foto) La Brașov ca la Cluj? Autobuze doar pentru elevi. Ce spune consilierul local Cristian Macedonschi

(Last Updated On: September 13, 2018)

Clujul a început un prtoiect pilot privind introducerea de autobuze pentru elevi, după model american. Brașovul i-ar putea urma. Consilierul local Cristian Macedonschi va face o propunere în acest sens

Cristian Macedonschi: „Un exemplu de urmat la Brasov. Voi propune la urmatoarea sedinta un proiect pilot asemanator pentru scolile din centrul istoric ca sa descongestionam traficul”.

Primarul Emil Boc : „Marți  a demarat proiectul-pilot “Autobuze/ microbuze cu circuit închis pentru elevii din clasele primare”, dedicat copiilor din clasele 0 – IV. Primăria Cluj-Napoca, în urma inițiativei depusă online și votată de clujeni în cadrul proiectului Bugetare participativă 2017, a realizat acest proiect pilot în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Compania de Transport Public Cluj-Napoca.

Astfel, elevii beneficiază de autobuze școlare în care nu circulă altcineva în afara copiilor și a însoțitorilor, dacă este cazul. De asemenea, în fiecare autobuz școlar este prezent un polițist local, pentru a asigura transportul elevilor la școală și către casă în cele mai sigure condiții.