Brașov. Se dau primii bani pentru noul spital cu 800 de paturi. Costurile finale sunt de 250 de milioane de euro!

Last Updated on septembrie 7, 2018 Primăria Brașov a demarat partea de documentație pentru construcția noului spital. Autoritățile locale vor efecuta un studiu de prefezabilitate în conformitate cu detaliile stabilite de comun acord cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai medicilor braşoveni.

Costul realizării studiului este de 135.000 de lei.

Brașov. Se dau primii bani pentru noul spital cu 800 de paturi. Costurile finale sunt de 250 de milioane de euro! 1

Noua unitate sanitară ar urma să aibă 800 de paturi, iar clădirea să aibă o suprafaţă totală de 120.000 de mp, astfel încât pentru fiecare dintre paturi să existe o suprafaţă de 135 mp, conform normativelor în vigoare, informează bzb.ro.

Noul spital va avea Unitate de Primiri Urgenţe, un bloc operator cu 12 săli de operaţie, un centru de transfuzie şi o bancă de sânge, un centru de transplant, dar şi un crematoriu. În cadrul spitalului ar mai urma să fie amenajat şi un centru de cercetare, unde să fie amenajate mai multe săli de curs şi amfiteatre. De asemenea, spitalul va avea heliport, dar şi o zonă de cantină – restaurant.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au estimat costul pentru amenajarea unei astfel de unităţi sanitare la 250 milioane de euro. În conformitate cu o decizie luată recent, Spitalul Clinic Regional de Urgenţă Braşov ar urma să fie construit cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Totul face parte dintr-un acord încheiat între Primăria Braşov, Ministerul Sănătăţii şi BERD, acord în urma căruia, în primă fază, BERD va oferi consultanţă şi sprijin pentru elaborarea studiilor de fezabilitate privind construirea noului spital.

Previous Story

Foto Brașov. Mașini vandalizate! Marius: „Ca orice brasovean am fost un pic pe la Oktoberfest, am parcat mașina frumos lângă o bordura cu celalalte mașini … M-am întors la mașina și observ de la distanță o …”

Next Story

Brașov. Preliminarii de Liga Campionilor la polo, la Bazinul Olimpic