Brașov. Surse. Gabriela Firea se va întâlni cu primarul George Scripcaru

Last Updated on septembrie 14, 2018 În plin război cu Liviu Dragnea, Gabriela Firea va veni la Brașov pentru a se întâlni cu primarul George Scripcaru, spun surse politice pentru bzb.ro.

Tema discuţiilor ar fi situaţia proiectului autostrăzii Comarnic – Braşov (segment al autostrăzii Bucureşti – Braşov), iar interesul justificat prin faptul că, în iunie, Braşovul, Bucureştiul şi Constanţa au semnat un parteneriat privind dezvoltarea turismului, iar infrastructura rutieră de pe Valea Prahovei reprezintă o mare problemă, informează bzb.ro.

Brașov. Surse. Gabriela Firea se va întâlni cu primarul George Scripcaru 1

Gabriela Firea, la semnarea parteneriatului: „Ce ne dorim de fapt pe această cooperare pe axa Braşov-Bucureşti-Constanţa, să punem în valoare, să potenţăm cele mai importante zone turistice ale României, litoralul românesc. muntele şi capitala ţării, pentru a avea un turism de calitate avem nevoie de infrastructură”.

George Scripcaru, primarul Braşovului: „Cred că acest proiect va crea într-un mod o presiune în mod indirect pe ce înseamnă structurile ministeriale care să înţeleagă că trebuie să trecem de la faza de multă vorbărie, de teorie, să ajungem să facem autostrada asta de la Comarnic la Brasov să nu mai constatăm doar de sărbători că avem o problemă”.

Cele trei zona, Capitala, Constanţa şi Braşov, strâng anual cei mai mulţi turişti din ţară. Astfel anul trecut, din aproape 12 milioane de turişti, 2 milioane au ales să viziteze Capitala, iar Constanţa şi Braşovul au adunat un număr similar de vizitatori. În curând, Primăria Capitalei va lansa şi pachete turistice pentru cele trei zone.

Gabriela Firea: Brașov, București și Constanța se reunesc într-o asociație de dezvoltare durabilă. Principalele domenii de colaborare sunt conectivitatea, transportul și turismul. Am semnat astăzi, alături de Primarul Municipiului Brașov, George Scripcaru, și de Primarul Municipiului Constanța, Decebal Făgădău, Memorandumul de cooperare privind dezvoltarea integrată a Axei de Dezvoltare Brașov-București-Constanța.

Brașov. Surse. Gabriela Firea se va întâlni cu primarul George Scripcaru 2

În baza acestui Memorandum, cele trei municipii se pot asocia în vederea realizării unui scop comun: dezvoltarea durabilă, a lor și a zonelor limitrofe acestora.

Practic, ne-am exprimat acordul de a înființa împreună o asociație intercomunitară de dezvoltare durabilă, în special pentru domeniile conectivitate, transport și turism. Specialiștii vor lucra la platforma juridică, vom avea și un Statut al asociației, care va fi public. Ce ne dorim este să punem în valoare cele mai importante zone turistice ale României: litoralul, muntele și capitala. Iar pentru un turism de calitate avem nevoie de infrastructură, domeniu ce poate fi dezvoltat inclusiv prin astfel de parteneriate.

Realizarea de proiecte de dezvoltare de interes zonal sau regional, planificarea comună a investițiilor publice și furnizarea în comun de servicii publice de calitate sunt, conform documentului, principalele beneficii ale parteneriatului. Asociația va putea atrage inclusiv fonduri europene pentru proiectele inițiate.

Modalitățile concrete de colaborare se referă la integrarea Planurilor de Mobilitate ale Bucureștiului, Brașovului și Constanței, de exemplu prin crearea de puncte intermodale de transport, și la proiecte comune de promovare turistică – prin ofertarea de pachete turistice integrate:

Turiștii care au în vedere un sejur pe litoralul românesc vor avea posibilitatea să viziteze și obiectivele turistice de la munte și din Capitală și, similar, cei care vizitează Brașovul sau Bucureștiul vor avea la dispoziție informații despre celelalte zone.

Compania municipală de turism pe care am înființat-o la București va pregăti în perioada următoare pachete turistice și, de asemenea, o campanie de promovare a acestora, care va cuprinde elemente și obiective din Capitală, cât și din zona municipiilor Constanța și Brasov. Cred că este un pas foarte important, pentru că turismul contribuie, în țările care dau valoare și importanță acestui domeniu, un procent semnificativ la PIB.

Previous Story

Oktoberfest Brașov, programul de vineri, 14 septembrie

Next Story

Brașov. Corina Gheldiu: „Bună, va rog mult cei care aveți grupa de sânge B rh negativ(compatibil și cu 0 negativ) și puteți sa donați, este mare nevoie la Maternitate. Pentru cei angajați veți primi o …”