Brașov. Primarul George Scripcaru se întâlnește astăzi cu Gabriela Firea

Last Updated on septembrie 20, 2018 Primarul George Scripcaru se va întâlni joi la ora 13 cu primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, și cel al Constanței, Decebal Făgădău.

Cei 3 primari vor semna astăzi Actul constitutiv și a Statutului Asociației Axa de dezvoltare Brașov-București-Constanța, informează mytex.ro.

Brașov. Primarul George Scripcaru se întâlnește astăzi cu Gabriela Firea 1

Prin această asociere, edilii menționați au în vedere realizarea unui scop comun: dezvoltarea durabilă a celor trei municipii și a zonelor limitrofe acestora, în special pentru domeniile conectivitate, transport și turism.

Realizarea de proiecte de dezvoltare de interes zonal sau regional, planificarea comună a investițiilor publice și furnizarea în comun de servicii publice de calitate sunt principalele beneficii ale parteneriatului. Asociația va putea atrage inclusiv fonduri europene pentru proiectele inițiate.

Modalitățile concrete de colaborare se referă la integrarea Planurilor de Mobilitate ale Bucureștiului, Brașovului și Constanței, de exemplu prin crearea de puncte intermodale de transport, și la proiecte comune de promovare turistică, prin ofertarea de pachete turistice integrate.

După cum a declarat Gabriela Firea la momentul semnării memorandumului de cooperare, la începutul anului, turiștii care au în vedere un sejur pe litoralul românesc vor avea posibilitatea să viziteze și obiectivele turistice de la munte și din Capitală și, similar, cei care vizitează Brașovul sau Bucureștiul vor avea la dispoziție informații despre celelalte zone.

Previous Story

Cutremur în Brașov, joi dimneața

Next Story

Brașov. Inconștient! Gelos pe porcii vecinului, un bărbat a declanşat alerta de pestă porcină la 112