Brașov. E oficial. Au fost anunțate taxele pentru autostrada Ploiești-Brașov. Construcția nici nu a început

Last Updated on septembrie 11, 2018 Construcția autostrăzii Brașov-Ploiești nu a început, dar autoritățile au considerat important să stabilească încă de acum taxele de acces pentru șoferi.

Potrivit studiului preliminar aprobat de Guvern şi publicat în Monitorul Oficial, şoferii de autoturisme vor plăti 6,3 euro pe suta de kilometri, vehiculele grele vor fi taxate cu 8,8 euro pe suta de kilometri, iar în cazul autocarelor, taxa va fi de 12,6 euro/100 km, informează digi24.ro.

Brașov. E oficial. Au fost anunțate taxele pentru autostrada Ploiești-Brașov. Construcția nici nu a început 1

Taxa aplicată pe viitoarea autostradă de pe Valea Prahovei va fi, raportată la puterea de cumpărare a românilor, mai mare față de cele percepute pe majoritatea autostrăzilor din fostele țări comuniste.

Tarifele din România vor putea fi indexate. „Taxa de utilizare a autostrăzii care va fi plătită de un autoturism la 100 km de autostradă parcurși este limitata la 6,3 euro, fără TVA, şi poate fi supus indexării la data de 01 martie a fiecărui an cu rata de creştere a salariului mediu net din anul anterior.

Nivelul tarifului perceput este stabilit în funcție de distanța parcursă de vehicul. Pentru un vehicul din categoria LGV se plătește, pentru fiecare 100 km autostradă 8,82 euro fără TVA, iar pentru un HGV şi un bus se plăteşte 12,6 euro fără TVA. Nivelul tarifelor pentru fiecare categorie de vehicul este aproximativ la media taxelor statelor din Uniunea Europeană”, susține Comisia de Prognoză.

Previous Story

Brașov: Două femei jefuite în stații RATBV. Au rămas fără lănțișoarele de aur

Next Story

Brașov: Pentru prima dată, România va găzdui o etapă a Grand Prix-ului de Vară la sărituri cu schiurile masculin, la Râșnov