Vacanta Brasov: Cea mai veche clădire din oraș a devenit obiectiv turistic şi poate fi vizitată gratuit. Are un ceas solar

Last Updated on august 22, 2018 Vacanta Brasov. Turiștii și brașovenii sunt invitați să viziteze și Biserica Sfântul Bartolomeu. Vechde de 800 de ani este oficial cea mai veche clădire din Braşov. Se paote vizita gratuit.

Biserica Sfântul Bartolomeu de pe strada Lungă datează din secolul al XIII-lea, de la 1223, după cum susţin unele surse istorice. Este potrivit datelor oficiale cea mai veche clădire din Braşov. Biserica a devenit obiectiv turistic şi poate fi vizitată şi în cursul săptămânii şi nu doar atunci când se ţin slujbe. Programul de vizitare este de luni până vineri de la 9.00 la 12.00, iar joia şi între 15.00 şi 17.00. Nu există nicio taxă de intrare, potrivit Adevarul.

Vacanta Brasov: Cea mai veche clădire din oraș a devenit obiectiv turistic şi poate fi vizitată gratuit. Are un ceas solar 1

Ceasul solar care arată ora exactă Pe lângă vârsta venerabilă, frumoasa biserică are şi un ceas solar funcţional, dar ascunde şi multe mistere. Nimeni nu ştie exact când a fost pictat ceasul solar, dar se pare că este de-o vârstă cu biserica.

Ca să aflaţi ora exactă trebuie să urmăriţi cu mare atenţie umbra unei limbi care cade pe un cadran pe care se află cifre romane şi arabe, de la 1 şi până la 12. Pe măsură ce soarele se mută în timpul zilei, la fel face şi tija metalică, iar umbra cade astfel pe altă cifră. Ora arătată este una exactă. „Ceasul solar este una dintre piesele de rezistenţă ale bisericii.

Dacă te uiţi cu atenţie şi urmăreşti umbra care cade peste tijele ceasului atunci poţi afla ora exactă. Poate fi considerat şi acum, când descoperirile au invadat epoca modernă, o adevărată capodoperă a ştiinţei. Dacă ştii să-l urmăreşti arată ora exactă. Nu s-a putut stabili cu certitudine de când datează acest ceas, dar este posibil să aibă aproape 800 de ani, la fel ca şi biserica“, a spus Marian Istudor, istoric.

Previous Story

Foto Brașov. La mall-ul Coresi a fost deschisă o librărie uriașă! „În sfârșit un loc de unde le poti cumpăra pe toate cele pentru școala, de la creion la ghiozdan, având o mare varietate de oferte pentru orice buzunar. Ne lipsea așa un magazin la Brașov. Bravo!”

Next Story

Se schimbă Brașovul în rău? Robert Lazar: „Dacă ignori ghenele de gunoi în stare jalnică, mizeria aruncată aiurea peste tot, casele ce stau să cadă, centrul istoric cu termopane PVC pe clădiri istorice, traficul haotic, șoferii nesimțiți și nerăbdători, poluarea, lipsa de evenimente culturale importante, lipsa unui aeroport, transportul în …”