Haide la Brașov să muncești! Criza forţei de muncă este acută şi la Braşov. Domeniile în criză

Last Updated on august 28, 2018 Dacă îți plac munca poți încerca și la Brașov. Liliana Dragomir, director executiv al AJOFM spune că Brașovul se confruntă cu o acută criză a forței de muncă.

Brașovul se confruntă în continuare cu o criză a forţei de muncă. Cele mai multe joburi sunt în industria automotive și în HO RE CA, însă doar o parte din persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se înregistrează și la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Brașov. În această perioadă sunt disponibile aproape 650 de oferte de lucru, însă, cu greu se găsește personal calificat, informează RTT Brașov.

Haide la Brașov să muncești! Criza forţei de muncă este acută şi la Braşov. Domeniile în criză 1

Şomajul a scăzut considerabil în județul Braşov

Inexistența disponibilizărilor colective, corelată cu numărul redus de disponibilizări individuale dar și cu măsurile de stimulare a forței de muncă au condus la un șomaj redus în Brașov, de la 5.13 % înregistrat în ianuarie 2017, la doar 2.44 %, cât se înregistra la sfârșitul lunii iulie 2018. Tot mai multe companii și-au dezvoltat afacerile, astfel că Brașovul a devenit unul dintre primele județe din țară la numărul de noi locuri de muncă.

„Vreau să menționez că județul Brașov este pe locul 4, după București, Timiș și Cluj, privind numărul locurilor de muncă. Respectiv, anul trecut au fost create peste 6300 de locuri de muncă. De asemenea, vreau să menționez că și în ceea ce privește numărul de angajați în județul Brașov era de peste 182.000 de persoane înregistrate ca salariați”, a explicat astăzi Liliana Dragomir, director executiv al AJOFM Brașov.

Analiza datelor înregistate în 2017 și prima jumătate a anului 2018, arată că numărul șomerilor indemnizați a scăzut de la 1140 de persoane în ianuarie 2018 la 866 la finele lunii iunie 2018. A scăzut și numărul persoanelor neindemnizate, aflate în căutarea unui loc de muncă. AJOFM încearcă să suplinească criza de personal calificat organizând periodic cursuri de perfecționare însă este foarte greu să țină pasul cu cerințele angajatorilor.

Criza forţei de muncă blochează dezvoltarea

„Industria automotive este principalul motor și tot ceea ce înseamnă domeniul HO RE CA. Încercăm, pe cât posibil, prin relația strânsă pe care o avem cu angajatorii, prin măsurile active pentru stimularea forței de muncă acordate atât șomerilor cât și angajatorilor să putem acoperi acest deficit privind ocuparea forței de muncă”, a mai precizat Liliana Dragomir. Criza de personal calificat şi fluctuaţiile mari de pe piaţa forţei de muncă sunt atât de severe, încât o parte dintre angajatorii din județ au oprit investițiile în noi proiecte.

Advertisements
Previous Story

Brașov. Andra, mesaj pentru brașoveni. „Mâine seară ne vedem pe scena Festivalului Cerbul de Aur, la un super recital! Au trecut 13 ani de când am cântat pentru prima dată la acest concurs. Am …”

Next Story

(Foto) Accident Brașov: Două mașini s-au ciocnit violent în curbă, pe strada Dobrogeanu Gherea