Foto Brașov. Gunoaie și în Schei. Viata in Schei: Viața în Șchei este frumoasă, dar are și părțile ei de cotidian mai puțin digerabile, ca să zic așa. Aproape zilnic, înainte să intru în curte, mă așteaptă la poartă diferite ofrande, pe care …”

Last Updated on august 23, 2018 Nici Șcheiul nu este ferit de gunoaie aruncate aiurea de brașoveni. Este așa de greu de păstrat curățenia?

Viata in Schei: Viața în Șchei este frumoasă, dar are și părțile ei de cotidian mai puțin digerabile, ca să zic așa.
Aproape zilnic, înainte să intru în curte, mă așteaptă la poartă diferite ofrande, pe care le ridic ca pe niște odoare de preț, pentru a le introduce cu grijă în pubela din curte.

Foto Brașov. Gunoaie și în Schei. Viata in Schei: Viața în Șchei este frumoasă, dar are și părțile ei de cotidian mai puțin digerabile, ca să zic așa. Aproape zilnic, înainte să intru în curte, mă așteaptă la poartă diferite ofrande, pe care ...” 1

Sunt ofrande ale celor care urcă strada către casă, cine știe la ce număr. Poarta noastră reprezintă punctul în care bomboana, napolitana, ciocolățica, croasantul, mini punga de chipsuri sau de pufuleți ori sticla de suc la jumătate sau doza de bere, cumpărate din Prund, se gată și atunci, un astfel de ambalaj în mână sau în buzunar, probabil că ar îngreuna urcușul.

Mai sunt și “ofrandele” norocoase, care sunt aliniate elegant pe lângă gard, din bunăvoința altor vecini, stăpâni de patrupede.

Foto Brașov. Gunoaie și în Schei. Viata in Schei: Viața în Șchei este frumoasă, dar are și părțile ei de cotidian mai puțin digerabile, ca să zic așa. Aproape zilnic, înainte să intru în curte, mă așteaptă la poartă diferite ofrande, pe care ...” 2

La cerere, la colț de uliță, am avut și coș de gunoi stradal. Bucuria noastră, dar și a unor vecini economi, care l-au găsit numai bun pentru a-și îndesa înăuntru sacii de gunoi menajeri.

Deci instalarea lui nu ne-a scutit de “ofrandele” amintite, căci oricum nu mai era loc de ele. Așa că a fost desfiintat.

Însă, de departe cel mai “valabil” în materie de deșeuri este mormanul care tronează la această intersecție, în general marțea. Dacă cineva îl ridică totuși, face acest lucru pentru ca strada să fie curată și nu pentru a-i face un serviciu aceluia care consideră superfluu un abonament plătit la firma de salubritate.

Mi-aș dori să mă transform într-o musculiță să descopăr autorul acestor opere stradale săptămânale. Sau mai bine, într-o cameră de filmat, căci i-ar prinde bine o amendă zdravănă!”

Previous Story

Brașov. De ce miroase așa urât în cartierele Astra și Noua? Explicații de la Garda de Mediu

Next Story

Brașov. O zi gratis cu autobuzele RATBV. Ce spune primarul George Scripcaru