Brașov.Transfăgărășanul, la fel de aglomerat ca pe DN1: ”Am abandonat mașina și am luat-o pe jos!”

Last Updated on august 18, 2018 Transfăgărășanul a fost luat cu asalt de turiști în aceste zile și chiar dacă pe anumite porţiuni este la fel de aglomerat ca pe DN1 mulţi au descoperit cu surprindere că românii au devenit mai prietenoşi cu mediul şi nu mai lasă mizerie în urma lor.

Pasionaţii de călătorii îl numesc cel mai spectaculos drum din lume doar că miile de vizitatori fac, totuşi ca, în această perioadă, porţiunea de 13 kilometri dintre Cascada Bâlea şi Bâlea Lac să fie parcursă cu maşina în peste două ore, informează stirileprotv.ro.

Brașov.Transfăgărășanul, la fel de aglomerat ca pe DN1: ”Am abandonat mașina și am luat-o pe jos!” 1

Turist: “Am lăsat maşina acum 3 kilometri, am abandonat-o, să zic aşa, şi m-am hotărât să o iau la pas. E mai ok.”
Turişti: “Curajoşii şi cei cu răbdare circulă cu maşina, noi am luat-o la pas. Cu răbdare şi entuziasm.”

Cei care reuşesc să ajungă, totuşi, până sus, au la dispoziţie o parcare unde intră în jur de 300 de autoturisme. Vor achita 5 lei pe oră.

Într-un iarmaroc cocoţat în vârf de munte, comercianţii îi îmbie pe oameni cu porumb fiert sau fript pe jar, cârnaţi de mistreţ, pastramă de oaie şi de porc, sorici afumat şi brânzeturi. Bulzul cu brânză de burduf costă 10 lei.

Pentru un prânz la terasă, o porţie de gulaş costă 25 de lei, dar aici puteţi comanda şi ciorbe ardeleneşti. Cazare găsiţi la cabane, iar preţurile încep de la 250 de lei o cameră pe noapte. Camparea este posibilă în zonă şi costă aproximativ 15 lei pentru un cort.

Gunoaiele par mai puţine ca în anii trecuţi, semn că nu mai arucam atât de mult pe marginea drumului.

Previous Story

Accident Brașov.. Pieton lovit mortal de un Taxi

Next Story

Brasov. Schimbare. Iulia Vântur prezintă Festivalul Internaţional Cerbul de Aur