Brasov: Şantierul aeroportului, la prima inspecţie după reluarea lucrărilor

Last Updated on august 9, 2018 Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a fost pe şantierul aeroportului într-o primă inspecţie, după reluarea lucrărilor.

Acesta a declarat că se lucrează conform graficului, constructorul demarând partea de decopertare, pentru zona unde ar urma să se amenajeze celelalte suprafeţe de mişcare aeroportuară, respectiv bretelele de legătura între apron (parcarea avioanelor) şi pista propriu-zisă, dar şi calea de rulare Alfa, informează bzb.ro.

Brasov: Şantierul aeroportului, la prima inspecţie după reluarea lucrărilor 1

„Au început decopertările. În imagini este doar o primă zonă de şantier pe care am început-o de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Pământul rezultat din decopertări este depozitat într-un loc special şi de asemenea, utilajele ocolesc pista pentru a nu exista riscul apariţiei unor deteriorări”, a explicat Adrian Veştea.

Brasov: Şantierul aeroportului, la prima inspecţie după reluarea lucrărilor 2

Potrivit proiectului, în această etapă de dezvoltare se vor realiza următoarelor obiective: cale de rulare Alfa (cu o lungime de 200 de metri şi o lăţime de 23 de metri, plus acostamente); platforma de îmbarcare-debarcare (care va avea dimensiunea de 135 m/145 m şi va permite staţionarea a trei aeronave de categoria C cu anvergura aripilor de 36 metri); canalizare pluvială pentru obiectivele proiectate şi pentru pista de decolare-aterizare existentă; montare tubulatură de balizaj pentru obiectivele proiectate (cale de rulare şi platformă); iluminat platformă; elemente de protecţie a construcţiilor din banda pistei.

Previous Story

Brașov: Strada Sforii devine MUZEU ÎN AER LIBER și va fi amenajată pentru a găzdui expoziții, mini-concerte, concursuri

Next Story

Brașov: 496 de amenzi pentru parcare pe locurile cu handicap