Foto Brașov. Update 2. Un copac a căzut peste o terasă plină cu clienţi. Toate mesele erau ocupate

Last Updated on iulie 24, 2018 Copacul care s-a prăbușit luni din cauza ploii a căzut peste o terasă din spatele Bibliotecii județene și nu doar pe o alee din parcul Schaeffler din Livadă, cum a transmis Primăria Brașov.

La momentul respectiv, pe terasă erau ocupate toate mesele, și numai prezența de spirit a unora dintre clientele pub-ului au făcut să fie evitat un accident mai grav, anunță romaniatv.net, preluat de Can Can.
Foto Brașov. Update 2. Un copac a căzut peste o terasă plină cu clienţi. Toate mesele erau ocupate 1

Foto Brașov. Update 2. Un copac a căzut peste o terasă plină cu clienţi. Toate mesele erau ocupate 2

Foto Brașov. Update 2. Un copac a căzut peste o terasă plină cu clienţi. Toate mesele erau ocupate 3

Foto Brașov. Update 2. Un copac a căzut peste o terasă plină cu clienţi. Toate mesele erau ocupate 4

Foto Brașov. Update 2. Un copac a căzut peste o terasă plină cu clienţi. Toate mesele erau ocupate 5

Foto Brașov. Update 2. Un copac a căzut peste o terasă plină cu clienţi. Toate mesele erau ocupate 6

Foto Brașov. Update 2. Un copac a căzut peste o terasă plină cu clienţi. Toate mesele erau ocupate 7

După această întâmplare, Municipalitatea a decis să încheie un acord cu Facultatea de Silvicultură a Universității Transilvania, pentru verificarea mai multor arbori din zonă, cu ajutorul unui „tomograf“ pentru copaci, care va arăta starea de sănătate a acestora.

Luni, Municipalitatea a tăiat un alt arbore care stătea să cadă, iar, în urmatoarele zile, va mai fi tăiat incă unul.

Primăria Brașov a venit cu precizări privind prăbușirea unui copac pe una din aleile din parcul Ina Schaeffler (Livada Postei) dar a avut grijă să nu spună că acel copac s-a prăbușit peste o terasă.

Primăria Municipiului Braşov: „In dupa-amiaza zilei de 21.07, in zona parcului Ina Schaeffler (Livada Postei), un copac din specia artar s-a prabusit peste una dintre alei. In urma verificarilor la fata locului efectuate de reprezentantii Serviciului Amenajare Zone de Agrement, ai Regiei Padurilor Kronstadt si ai Politiei Locale, s-a constat ca arborele a fost dezradacinat de ploile abundente din ultima perioada si de vantul de intensitate foarte mare.

Foto Brașov. Update 2. Un copac a căzut peste o terasă plină cu clienţi. Toate mesele erau ocupate 8

Totodata, au fost verificati si ceilalti copaci din zona si s-a luat decizia taierii altor doua exemplare, din specia frasin si artar, care de asemenea prezinta pericol de prabusire. In urmatoarele zile se va face o verificare a intregii zone pentru a ne asigura ca riscul unor situatii asemanatoare este cat mai mic posibil.

Tot pentru a reduce riscurile prabusirii unor copaci, in urmatoarea perioada se va incheia un parteneriat cu Facultatea de Silvicultura a Universitatii Transilvania, pentru ca specialistii de la aceasta facultate sa verifice sanatatea copacilor cu ajutorul unui tomograf sonic (aparat care masoara viteza de propagare a undelor sonice prin lemn pentru a detecta, neinvaziv, cavitatile si nivelul de descompunere din copaci).

Aparatul este utilizat pentru evaluarea riscului de prabusire a copacului, prin masurarea grosimii peretilor reziduali in interiorul trunchiului”.

Previous Story

Vacanta Brasov. Concert James Blunt la Cerbul de Aur. Mai concertează Amy Macdonald și Edvin Marton. Au fost puse în vânzare bilete pentru Cerbul de Aur

Next Story

Video Brașov: Maşină căzută într-o groapă după ce asfaltul de sub ea s-a surpat