Foto Brașov: Un alt copac a căzut! Pe băncile de pe aleea de sub Tâmpa!

Last Updated on iulie 25, 2018 Primăria Brașov anunță că marți noapte un alt copac a fost rupt de vânt, de această dată pe Aleea de sub Tâmpa. Zilele trecute un copac a căzut pe terasa din spatele Bibliotecii Județene.

Primăria Municipiului Braşov:   „Serviciul Amenajare Zone de Agrement, împreună cu Regia Pădurilor Kronstadt continuă intervențiile pentru reducerea riscurilor de prăbușire a unor copaci.
Azi-noapte, un alt arbore a fost rupt de vânt în zona parcului de pe Aleea de sub Tâmpa.

Foto Brașov: Un alt copac a căzut! Pe băncile de pe aleea de sub Tâmpa! 1

Astăzi, echipele au intervenit pentru a degaja aleea si sa securiza zona, iar trunchiul va fi ridicat probabil în cursul zilei de mâine. Tot astăzi, în zona Spitalului Județean, echipele Regiei Pădurilor kronstadt intervin pentru îndepărtarea a treii plopi bătrâni, care, din cauza vârstei și a lemnului moale, prezintă pericol de prăbușire.

Reamintim că în dupa-amiaza zilei de 21.07, in zona parcului Ina Schaeffler (Livada Postei), un artar s-a prabusit peste una dintre alei și peste o masă de la terasa de la intrarea în parc, din fericire fără victime.

Foto Brașov: Un alt copac a căzut! Pe băncile de pe aleea de sub Tâmpa! 2 Foto Brașov: Un alt copac a căzut! Pe băncile de pe aleea de sub Tâmpa! 3 Foto Brașov: Un alt copac a căzut! Pe băncile de pe aleea de sub Tâmpa! 4

In urma verificarilor la fata locului efectuate de reprezentantii Serviciului Amenajare Zone de Agrement, ai Regiei Padurilor Kronstadt si ai Politiei Locale, s-a constat ca arborele a fost dezradacinat de ploile abundente din ultima perioada si de vantul de intensitate foarte mare.

Totodata, au fost verificati si ceilalti copaci din zona si s-a luat decizia taierii altor doua exemplare, din specia frasin si artar, care de asemenea prezinta pericol de prabusire. De asemenea, s-a luat decizia ca în urmatoarele zile să se facă o verificare a intregii zone, pentru a ne asigura ca riscul unor situatii asemanatoare este cat mai mic posibil.

Tot pentru a reduce riscurile prabusirii unor copaci, in urmatoarea perioada se va incheia un parteneriat cu Facultatea de Silvicultura a Universitatii Transilvania, pentru ca specialistii de la aceasta facultate sa verifice sanatatea copacilor cu ajutorul unui tomograf sonic (aparat care masoara viteza de propagare a undelor sonice prin lemn pentru a detecta, neinvaziv, cavitatile si nivelul de descompunere din copaci).

Foto Brașov: Un alt copac a căzut! Pe băncile de pe aleea de sub Tâmpa! 5 Foto Brașov: Un alt copac a căzut! Pe băncile de pe aleea de sub Tâmpa! 6 Foto Brașov: Un alt copac a căzut! Pe băncile de pe aleea de sub Tâmpa! 7

Aparatul este utilizat pentru evaluarea riscului de prabusire a copacului, prin masurarea grosimii peretilor reziduali in interiorul trunchiului”.

Previous Story

Braşov: Caravană Medicală. Medicii de la Spitalul Militar merg în satele afectate de inundații

Next Story

Brașov: RATBV anunță că extinde aplicarea regulii de urcare pe uşa din faţă a mijloacelor de transport în comun și pe alte linii