Brașov. Update. Copac prăbușit peste una dintre aleile din parcul Ina Schaeffler (Livada Postei). Ce spune Primăria

Last Updated on iulie 24, 2018 Primăria Brașov a venit cu noi detalii privind prăbușirea unui copac pe una din aleile din parcul Ina Schaeffler (Livada Postei).

Primăria Municipiului Braşov: „In dupa-amiaza zilei de 21.07, in zona parcului Ina Schaeffler (Livada Postei), un copac din specia artar s-a prabusit peste una dintre alei. In urma verificarilor la fata locului efectuate de reprezentantii Serviciului Amenajare Zone de Agrement, ai Regiei Padurilor Kronstadt si ai Politiei Locale, s-a constat ca arborele a fost dezradacinat de ploile abundente din ultima perioada si de vantul de intensitate foarte mare.

Brașov. Update. Copac prăbușit peste una dintre aleile din parcul Ina Schaeffler (Livada Postei). Ce spune Primăria 1

Totodata, au fost verificati si ceilalti copaci din zona si s-a luat decizia taierii altor doua exemplare, din specia frasin si artar, care de asemenea prezinta pericol de prabusire. In urmatoarele zile se va face o verificare a intregii zone pentru a ne asigura ca riscul unor situatii asemanatoare este cat mai mic posibil.

Tot pentru a reduce riscurile prabusirii unor copaci, in urmatoarea perioada se va incheia un parteneriat cu Facultatea de Silvicultura a Universitatii Transilvania, pentru ca specialistii de la aceasta facultate sa verifice sanatatea copacilor cu ajutorul unui tomograf sonic (aparat care masoara viteza de propagare a undelor sonice prin lemn pentru a detecta, neinvaziv, cavitatile si nivelul de descompunere din copaci).

Aparatul este utilizat pentru evaluarea riscului de prabusire a copacului, prin masurarea grosimii peretilor reziduali in interiorul trunchiului”.

Previous Story

(Foto/Video) Brașov: Străzi inundate, un copac s-a prăbușit pe una dintre aleile din zona parcului din Livada Poștei

Next Story

Brașov. Cerbul de Aur va fi prezentat de Mădălina Ghenea și actorul italian Gabriel Garko