Brașov. Iosif Vajnar: „Astăzi, întreaga noastră familie a luat decizia să donăm o mobilă de tineret în stare foarte bună unei familii de sinistrați din județele Brasov sau Covasna.Aș avea nevoie de ajutor în sensul…”

Last Updated on iulie 5, 2018 Inundațiile de zilele trecute din Brașov și Covasna nu i-au lăsat indiferenți pe români. Mai multe inițiative de ajutorare a oamenilor aflați în necaz au fost lansate. Una dintre aceste campanii a debutat miercuri dimineață la Întorsura Buzăului și se va desfășura până vineri, 6 iulie.

„Oamenii sinistrați din Băcel și Lunca Mărcuș au nevoie de apă și alimente, dar în special apă. La Biserica din Băcel și Lunca Mărcuș se strâng și se împart celor identificați cu probleme grave în urma inundațiilor, care au topit tot. Pentru mai multe detalii referitoare despre locul de colectare din zona Buzaielor apelați la numărul 0747044478”, arată mesajul postat pe o rețea de socializare.

Inițiativa este una particulară și a pornit din dorința de a ajuta oamenii care trec prin aceste momente nefericite.

„Avem doar un mijloc de transport și ne-am gândit că o să facem această campanie până vineri. (…) La un moment dat, cineva din familie a avut o problemă asemănătoare și, chiar dacă atunci nu a fost atât de grav, ne-am gândit că gestul nostru ar putea fi de folos celor care sunt în nevoie”, a spus Claudia, inițiatoarea campaniei, citată de stiri.rttbrasov.ro.

Donațiile se pot face la adresa strada Mihai Viteazul nr. 332 din Întorsura Buzăului.

De asemenea, și Primăria din Întorsura Buzăului organizează o colectă de  alimente și apă imbuteliată pentru oamenii din Băcel și Lunca Mărcușului, joi, 5 iulie, între orele 8:00 – 16:00.

Alte campanii de strângere de fonduri sau de alimente se derulează și în mediul online.

Sâmbătă, aproape 200 de persoane din Lunca Mărcușului – comuna Dobârlău și Băcel – din Chichiș au fost evacuate din locuințele lor din cauza inundațiilor puternice provocate de Râul Tărlung.

O altă campanie a fost lansată de Iosif Vajnar care a scris pe Facebook: „Astăzi, întreaga noastră familie a luat decizia să donăm o mobilă de tineret în stare foarte bună unei familii de sinistrați din județele Brasov sau Covasna.

Brașov. Iosif Vajnar: „Astăzi, întreaga noastră familie a luat decizia să donăm o mobilă de tineret în stare foarte bună unei familii de sinistrați din județele Brasov sau Covasna.Aș avea nevoie de ajutor în sensul...” 1 Brașov. Iosif Vajnar: „Astăzi, întreaga noastră familie a luat decizia să donăm o mobilă de tineret în stare foarte bună unei familii de sinistrați din județele Brasov sau Covasna.Aș avea nevoie de ajutor în sensul...” 2

Aș avea nevoie de ajutor în sensul în care doresc neapărat să ajungă la o familie cu copii. Nu cunosc pe nimeni în acele zone inundate, dacă mă puteți ajuta în acest sens, rămân dator… Dacă nu găsim împreună această familie, mă voi adresa autorităților locale.

Deasemenea, dacă printre prietenii mei găsesc un transportator care să se implice, aș mai rămâne odată dator…
Dau motorina, dar nu am camion 😞

Dacă reușesc(…și de obicei reușesc), odată cu camionul voi trimite produse alimentare de bază, nealterabile, în valoare de 100 ron. Cine vrea să mi se alăture, e binevenit, vom cumpăra alimentele împreună în ziua transportului!

Gestul îl facem deoarece necazul a dat și peste oameni cinstiți care chiar muncesc de o viață, nu așteaptă ajutorul social la crâșmă ca mulți alții…

Vă garantez personal că totul ca ajunge exact unde trebuie!”

Previous Story

Brașov. Angela Veina: „Dragi prieteni, astazi e o zi grea pentru noi toti. Tanarul Calin Farcas din Teliu, jud. Brasov, merge pe ultimul drum. Cu inima impietrita de durere il insotesc familia atat de incercata si toti cei care …”

Next Story

Vacanta Brasov: Joi – Opera, vineri – Filarmonica, în Piaţa Sfatului