Vacanta Brasov. Transilvania Train, primul tren turistic din România. Cât costă un bilet și programul

Last Updated on iunie 11, 2018 Vacanta Brasov. Turiștii sunt invitați din  22 august, timp de cinci zile într-o călătorie cu Transilvania Train în Brașov, Sighişoara, Mediaş, Alba Iulia, Sebeş, Sibiu, Făgăraș.

Transilvania Train : „A 2-a ediție Transilvania Train se anunță de 2 ori mai mare și spectaculoasă.
Transilvania Train este o experiență turistică unică în România în care participanții vor fi încurajați să redescopere tradițiile, valorile, istoria și cultura Transilvaniei, călătorind cu primul tren turistic sută la sută românesc, între 6 orașe medievale și aflând poveștile a peste 20 fortificații.vacanta brasov

(Vacanta Brasov)

Timp de 5 zile, alături de 200 de călători vom explora istoria fortificațiilor medievale din Transilvania, vom afla poveștile cahlelor și meșteșugarilor sași, în timp ce deslușim tainele realizării plăcilor de teracotă, țiglăriei, țesătoriei și nu numai, prin mijloace păstrate timp de secole, vom pregăti și degusta preparate speciale din bucătăria tradițională săsească și vom fi impresionați de solemnitatea unor evenimente muzicale memorabile, special organizate pentru noi în biserici fortificate sau chiar în aer liber.

Program
Ziua 1
22.08.2018
Este momentul să ne cunoaștem, să ne introducem ușor în ținutul Transilvănean. Ne adunăm cu toții la ora 18.00 în Brașov, pentru un cocktail party de bun venit în Transilvania. La un pahar de licoare românească și gustări din Transilvania, începem relaxați povestea Transilvania Train 2018.

Cazare Brașov Hotel 4 Stele

Ziua 2
23.08.2018 – Zona Haferland
Dimineața din Gara Brasov, în sunetul fanfarei, ne vom îmbarca în primul tren turistic din România – Transilvania Train.

Timp de trei ore ne vom împrieteni în compania unor vinuri premium românești și brânzeturi ,descoperind primele povești ale Transilvaniei. De la defileul și vulcanul de la Racoș până la așezarea secuilor.

La ora amiezii debarcăm în gara din Mureni.

Vacanta Brasov. Transilvania Train, primul tren turistic din România. Cât costă un bilet și programul 1

Intrăm în Țării ovăzului, Haferland. Pe parcursul acestei zile vom descoperi poveștile bisericilor fortificate din Saschiz, Viscri și Criț, povești completate de istoria locurilor și a minorităților ce au îmbogățit acest ținut.

Masă de prânz în Haferland

Continuăm explorarea Haferlandului, ne bucurăm cu localnicii și ne minunăm de povestea lor.

Părăsim Haferland și ieșim din mirajul ei și ne îndreptăm către Shighișoara.

La Sighișoara ne așteptă un tur al Cetății cum nu s-a mai văzut și o cină cu bucate alese.

Cazare la Hotel 4 Stele

Ziua 3
24.08.2018 – Meșteșuguri tradiționale
La ora 09.00, după micul dejun ne îndreptăm către gara din Sighișoara unde Transilvania Train ne așteaptă pentru a explora o nouă destinație din Siebenburgen: Mediașul și împrejurimile.

Din nou, la bordul trenului ne vom lăsa pradă poveștilor și peisajelor din Transilvania.

Debarcăm în gara Mediaș si, în grupuri mici, ne vom îndrepta către zonele unde vom avea primele experiențe culturale ale zonei –ateliere. Pe parcursul întregi zile vom experimenta tradițiile culturii transilvănene. De la țiglărie până la țesătorie.

Fără să ieșim din peisajul și starea generată de atelierele meșteșugărești vom lua masa de prânz. Încă o ocazie de a savura preparatele din inima Transilvaniei.

Continuăm ziua meșterind alături de localnici, calfe sau artiști populari, pasionați ai frumosului ce ne vor împărtăși secretele păstrate de generații.

Către finalul după amiezii ne vom îmbarca în tren la Mediaș și vom pleca spre Alba Iulia. La ora 19.00 Garda cetății ne va aștepta la gară, iar în cetate salve de tun se vor trage în onoarea oaspeților.

După acest moment memorabil ne vom îndrepta spre cina si formalitățile de cazare la Hotel 4 stele

Ziua 4
25.08.2018 – Gastronomia Transilvaniei
Începem ziua cu un tur al Cetății Alba Carolina, însoțiți de pasionații ghizi ai orașului istoric vom rememora o partea importantă din istoria României.

Transilvania Train ne așteaptă nerăbdător pe peronul gării din Alba Iulia să ne poarte către următoarea destinație: Mullbach-ul medieval sau Sebeșul de azi.

Aici vom asista la un eveniment special: biserica evanghelică din Sebeș își va deschide porțile, iar orga din 1893 ne va oferi un concert unic de muzică clasică și corală?.

Continuăm seria evenimentelor memorabile: O experiență gastronomică unică în care toți vom fi implicați – împreună vom găti și vom descoperi rețete de bucate transilvănene.

La masa de prânz ne vom bucura de gustul bucatelor gătite de noi.

După-amiază ne vom urca în tren și, timp de trei ore, vom admira peisajele Mărginimii Sibiului și ne vom delecta cu poveștile din vremurile când puternicele fortificații ale Sibiului țineau piept atacurilor turcilor.

Seara ajungem la Sibiu, cazare la Hotelul 4 Stele. După o scurtă pauză de relaxare, vă invităm la petrecere. Este ultima seară împreună și merită să o cinstim cum se cuvine!

Ziua 5
26.08.2018 – Sibiu și Țara Făgărașului
După micul dejun ne vom bucura de străduțele și piețele Sibiului, urmând ca începând cu ora 11.00 să participăm la un eveniment special – Viori și violine ne vor încânta auzul cu arii din mari opere ale muzicii clasice și cu refrenuri contemporane.

După acest moment de bucurie, vom pleca către gară ne vom urca în tren și ne vom îndrepta către cetatea Făgărașului.

La ora 13.30, în interiorul cetății vom avea și masa de prânz.

Ultima etapă a călătoriei noastre, de la Făgăraș la Brașov va fi un minunat prilej de a schimba adrese, impresii de călătorie, adrese de e-mail sau profiluri de facebook.

Tarife potrivit transilvania-train.com

Vacanta Brasov. Transilvania Train, primul tren turistic din România. Cât costă un bilet și programul 2 Vacanta Brasov. Transilvania Train, primul tren turistic din România. Cât costă un bilet și programul 3

În jurul orei 17.00, după cinci zile de experiențe memorabile, vom ajunge în punctul final al călătoriei noastre: Gara Brașov.

Previous Story

Vacanta Brasov. Pregătiri pentru cea de-a șasea ediție a Săptămânii Haferland, cel mai mare eveniment local dedicat promovării zonei săsești din Transilvania

Next Story

(Video) Accident Brașov: Pieton lovit de un motociclist pe Carpaților