Vacanta Brasov. Invitație la Jocul strămoşesc al Junilor Curcani, duminică. Programul aici

Last Updated on iunie 29, 2018 Vacanta Brasov. Duminică, 1 iulie 2018, Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovechi organizează traditionalul „Joc strămoşesc al Junilor Curcani”, la Crucea de pe Coastă sau Crucea Muşicoiului situată în capătul Străzii Curcanilor.

Cu această ocazie braşovenii, iubitori de tradiţii româneşti autentice, vor putea să-i revadă pe tinerii juni curcani şi pe fetele din Şchei în frumoasele lor haine româneşti, jucând hora junilor, brâul, breaza, ardealeana, sârba şi braşoveanca.

vacanta brasov

(Vacanta Brasov)

Jocul strămoşesc reprezintă una dintre cele mai frumoase tradiţii din Şchei. Aici, ca pretutindeni în spaţiul românesc, jocul constituie o adevărată instituţie cu rol socio-cultural, care şi-a păstrat vitalitatea şi unele funcţii specifice.

Funcţia de protocol social sau de mijloc prin care tinerii îşi fac intrarea în viaţa socială a comunităţii este principala motivaţie a organizării, dublată de interesul
junilor pentru păstrarea aceestei frumoase tradiţii.

PROGRAM

10.30 Hora Junilor şi aruncarea buzduganului în Piaţa Unirii (Prund)
11.30 Hora Junilor la Crucea Muşicoiului „ pe Coastă” (in capătul strazii Curcanilor);

13.30 Aducerea fetelor la joc şi prezentarea dansurilor tradiţionale (hora junilor, sârba, breaza,
ardeleana, brâul, braşoveanca)
19.00 Incheierea Jocului Strămoşesc.

În caz de vreme nefavorabilă evenimentul va fi amânat pentru duminica următoare.

Previous Story

Brașov: Primăria deschide încă 3 cabinete stomatologice școlare

Next Story

Brașov. „Caaaaat poate sa mai plouaaaa???” Catalin Leonte: „Umiditate de doar 98%. Încă puțin si o sa ne apară branhii si solzi ca adaptare la mediu”