Brașov, orașul din România cu cele mai multe locuințe asigurate. Cum a reușit această performanță?

Last Updated on iunie 18, 2018 Cu un număr de 60.800 de locuințe asigurate dintr-un total de 121.652 locuinte, Brașovul a trecut pe primul loc în România la număruld e locuințe asigurate.

Aceste locuințe sunt asigurate prin polita obligatorie PAD, a anuntat Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale – PAID Romania, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor, informează 1asig.ro.

Brașov, orașul din România cu cele mai multe locuințe asigurate. Cum a reușit această performanță? 1

Aceasta crestere nu ar fi fost insa posibila fara implicarea autoritatilor locale. Intr-o scrisoare adresata PAID, George SCRIPCARU, Primarul municipiului Brasov, precizeaza:

“Avand in vedere ca scopul acestui tip de asigurare este de a-i proteja pe cetateni impotriva unor dezastre naturale, acest sistem are o utilitate incontestabila, mai ales prin prisma faptului ca, in Romania, ne-am confruntat cu astfel de situatii. Chiar daca Brasovul a fost ocolit de astfel de dezastre, asta nu inseamna ca nu trebuie sa prevenim posibilele situatii neplacute. Consider ca actualul nivel de acoperire prin asigurare PAD dovedeste o constientizare mai mare a cetatenilor acestui oras cu privire la faptul ca aceste asigurari sunt incheiate in interesul lor si nu al altcuiva.”

Conform declaratiilor acestuia, primaria din Brasov a folosit doua canale de informare a cetatenilor pentru a obtine acest rezultat de crestere a gradului de acoperire prin asigurarea obligatorie a locuintei. Prin intermediul mass media a transmis mesaje prin care a explicat cetatenilor ca polita PAD se incheie strict in interesul lor. Nu s-a oprit insa aici si, prin intermediul a 100.765 de instiintari transmise, a comunicat proprietarilor prevederile si obligatiile legale pe care le au cu privire la asigurarea locuintei.

“Ne exprimam toata sustinerea si aprecierea pentru primaria municipiului Brasov. Prin implicare si perseverenta a dovedit ca o informare corespunzatoare din partea autoritatilor locale poate face diferenta cand vine vorba de cresterea acoperirii prin asigurare. Avem incredere ca modelul oferit de Brasov va fi urmat si de alte primarii, iar rezultatele vor fi cel putin la fel de bune. Reprezentantii PAID sunt oricand dispusi sa ofere sprijin primariilor care decid sa intreprinda actiuni menite sa creasca gradul de acoperire al politei PAD”, declara Nicoleta RADU, Director General, PAID Romania.

La sfarsitul lunii aprilie 2018 erau active la nivel national peste 1,7 milioane de polite PAD, gradul de cuprindere in asigurare fiind, la nivel national de 19,1%, conform datelor publicate pe site-ul PAID.

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formata prin asocierea societatilor de asigurare pentru incheierea de asigurari obligatorii de locuinta, in conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. PAID s-a constituit ca societate de asigurare in luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 12 societati de asigurare, actionari PAID.

Conform prevederilor legii, PAID administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor, care acopera trei riscuri de baza specifice Romaniei: Cutremur, Inundatii, Alunecari de teren.

Previous Story

Brașov: Droguri pentru elevii din Licee! 5 tineri arestați, 6 plasați sub control judiciar

Next Story

Brașov: ATENȚIE „O tanti se plimba pe centura Brașovului spre DN13… pe banda 2 spre ax”