Autostrada Fantomă Brașov-Comarnic. „O poveste de Alex Tocilescu: “Cică România a vrut cândva, prin 2003, să facă o autostradă între Comarnic și Brașov, pentru că aparent era nevoie de una. Cu asta a fost însărcinat un oarecare domn Narcis Neaga. Ăla s-a apucat de treabă, da’ cumva nu i-a ieșit și a…”

Last Updated on iunie 17, 2018 Guvernul PSD a anunțat că renunță la colaborarea cu Banca Mondială pentru construcția autostrăzii Brașov-Comarnic. Anul trecut ne anunțau triumfător această colaborare.

Petronela Rotar-Cotoban: „O poveste de Alex Tocilescu:
“Cică România a vrut cândva, prin 2003, să facă o autostradă între Comarnic și Brașov, pentru că aparent era nevoie de una. Cu asta a fost însărcinat un oarecare domn Narcis Neaga. Ăla s-a apucat de treabă, da’ cumva nu i-a ieșit și a lăsat-o baltă.

Autostrada Fantomă Brașov-Comarnic. „O poveste de Alex Tocilescu: "Cică România a vrut cândva, prin 2003, să facă o autostradă între Comarnic și Brașov, pentru că aparent era nevoie de una. Cu asta a fost însărcinat un oarecare domn Narcis Neaga. Ăla s-a apucat de treabă, da’ cumva nu i-a ieșit și a...” 1

Trec câțiva ani, România zice „Bă, ideea e totuși bună, hai să mai încercăm o dată”. Se uită România prin jur, îl vede pe Narcis Neaga sorbind dintr-o ciorbă, îi zice „Boss, tu parcă te pricepeai la autostrăzi, nu?”. „Da”, zice ăla înmuind chifla-n zeamă. „Păi hai să faci una de la Comarnic la Brașov”. „Sigur”, zice Neaga.

Se pune omu’ pe treabă, desenează el autostrada acolo, cântărește din ochi un munte, calculează un calcul, zice „Bă, parcă nu-mi iese”.
„Asta e”, zice România și pleacă să se uite la o găină care tocmai făcea un ou.

Mai trec niște ani, România își amintește de autostrada aia, zice „Eh, acum e acum! Hai să facem dracu’ autostrada aia, că râde lumea și cu curu’ de noi!”.
După cum vă puteți imagina, destoinicul Narcis Neaga se ivește de după colț cu mânecile suflecate și se pune pe treabă. După cum vă puteți imagina, eșuează pentru a treia oară.

Iată-ne ajunși în anul 2017. La putere este, ca de obicei, PSD. Autostrada Comarnic – Brașov continuă să nu existe. Deși Narcis Neaga e de negăsit, se repornește (pentru a patra oară) proiectul. De data asta, avem ajutoare din afară: Banca Mondială! Ar trebui să facem vreo patru studii: geotehnice, topo, hidro și de proiectare. Dar…

Da. N-am reușit să le facem. A trecut un an de atunci, iar proiectul cu Banca Mondială a fost anulat. Din fericire, guvernul Dăncilă a găsit în sfârșit un om de încredere, priceput în tainele construcției de autostrăzi.
Și cred că puteți bănui cum îl cheamă.”

Previous Story

Brașov. Update. Medicul Florin Orțan: Asistenta, pumnul, respectul … Mai simplu scris, o asistentă de la U.P.U. Brașov a fost dată, la propriu, cu capul de pereți pentru că a avut curajul de a sta zid în fața unui… pacient! Un pacient pus pe scandal, care voia să…”

Next Story

Autostrada Brașov-Comarnic construită de o Comisie de Prognoza!!! Nu Banca Mondială, nu ministerul Transporturilor!