Autostrada Brașov Comarnic. Reacția Băncii Mondiale după ce România a renunțat la împrumutul pentru studiile necesare

Last Updated on iunie 25, 2018 O nouă încercare de a demara construcția autostrăzii Comarnic-Brașov a eșuat după ce Guvernul României a renunțat la colaborarea cu Banca Mondială. Brașovul va rămâne în continuare  izolat de turiștii din București.

Instituția financiară, care urma să acorde un împrumut de 35 de milioane de euro pentru studiile necesare, s-a arătat dezamăgită de decizia Guvernului.

Autostrada Brașov Comarnic. Reacția Băncii Mondiale după ce România a renunțat la împrumutul pentru studiile necesare 1

În contextul în care România are cea mai proastă reţea de autostrăzi din regiune, reprezentanţii Băncii Mondiale au aflat cu dezamăgire din presă ca Executivul a renunţat la proiectul autostrăzii Ploiești-Comarnic-Brașov, anunţat încă din noiembrie anul trecut.

”Planul era să pregătim acest proiect împreună şi apoi să îl propunem pentru a fi finanţat din fonduri europene. Cred că era o afacere mai bună pentru România”, a explicat Tatiana Proskuryakova, Banca Mondială, citată de stirileprotv.ro

”Avem dubii că asta ar funcţiona, pentru că mai mult de 10 ani e prea mult şi studiul trebuie să fie actualizat. Asta am propus noi să facem”, a continuat Tatiana Proskuryakova.

Am cerut explicaţii de la Ministrul Transporturilor, pe care nu le-am primit până la această oră. Însă, potrivit unei înregistrări publicată de deputatul USR Cătălin Drula, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a spus recent la comisia de transporturi din Parlament că autostrăzile oricum nu ne-ar face bine.

”Este o reţea de autostrăzi minunată în Occident. De ce au venit multinaţionalele aici? Pentru că sunt salarii mici. Când o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari. Toţi vor pleca către alte zone cu autostrăzi, dar cu salarii mici”, a spus atunci Lucian Șova.

Previous Story

Brașov: Se aprobă construcția unui bloc cu 6 etaje pe B-dul 15 Noiembrie

Next Story

Brașov: Parizerul necangerigen, în loc de nitriţi, colorant din cătină şi sânge, ar putea fi produs la noi