Aeroportul Brașov. Va da bani Guvernul PSD? Deputatul Tudor Benga: „Am depus la Camera Deputaților o inițiativă legislativă vizând finanțarea aeroportului Brașov. Este un proiect ce vizează …”

Last Updated on mai 10, 2018 Deputatul USR Tudor Benga a anunțat că a depus miercuri o inițiativă legislativă prin care Aeroportul Brașov să primească bani de la Guvern.

Pe Facebook, Tudor Benga a scris: „În această după-amiază (miercuri) am depus la Camera Deputaților o inițiativă legislativă vizând finanțarea aeroportului Brașov. Este un proiect ce vizează completarea legii 273/2006 privind finanțele publice locale și țintește o rambursare condiționată din cotele defalcate din impozitul pe venit.

Aeroportul Brașov. Va da bani Guvernul PSD? Deputatul Tudor Benga: „Am depus la Camera Deputaților o inițiativă legislativă vizând finanțarea aeroportului Brașov. Este un proiect ce vizează ...” 1

Astfel încât aeroporturi noi, necesare și fezabile, precum Brașov sau Galați/Brăila, să-și poată recupera o parte din costurile investiției, exclusiv după efectuarea lucrărilor și plăților propriu-zise. Vineri dimineață voi organiza o conferință de presă la Brașov în cadrul căreia voi da mai multe detalii și explica pe îndelete mecanismul vizat.

M-am bucurat sa primesc sprijin și din partea altor factori politici locali, atât dinspre putere cât și dinspre opoziție, și sper ca acest sprijin să se materializeze și pe mai departe în dezbaterea și circuitul legislativ.

Deoarece, așa cum o tot repet, aeroportul este proiectul de infrastructură absolut critic pentru Brașov și orice demers ce poate împinge proiectul înainte este prioritar pentru mine.”

În altă ordine de idei, s-a schimbat data de dare în folosință. Nu cu mult timp în urmă, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, dar și coodonatorul Unității de Implementare a proiectului Aeroportului Brașov, Alexandru Anghel, anunțau să și-au propus să deschidă aeroportul în anul 2020.

În schimb, miercuri, în timpul conferinței „Smart Turism in a Smart Destination”, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Toaso Imelda, a anunțat un grafic ușor modificat. „În a doua jumătate a anului 2020 estimăm finalizarea lucrărilor, urmând ca la începutul anului 2021 să devină operațional”, informează brasovmetropolitan.ro

Previous Story

Brașov: 4 blocuri neterminate din zona Bartolomeu vor fi DEMOLATE!

Next Story

Brașov: PREMIERĂ la Spitalul de Cardiologie Clinicco. Medicul Sorin Micu a prezentat un dispozitiv revoluționar, de ultimă generație, în tratarea insuficienței cardiace