Brașov: percheziții DNA la primăria Ghimbav. Primarul Dorel Toma dus la sediul DNA Braşov

Last Updated on aprilie 18, 2018 Procurorii DNA au făcut miercuri percheziții la primăria Ghimbav dar și acasă la primarul Dorel Toma. Acesta a fost dus la sediul DNA din Brașov.

După aproape 9 ore de percheziţii acasă şi în birourile Primăriei Ghimbav, Dorel Toma a fost condus de procurori la sediul DNA Braşov pentru audieri. Potrivit unor surse, primarul oraşului Ghimbav este suspectat de luare de mită pentru favorizarea unor oameni de afaceri din Olt, care s-au prezentat la licitaţiile organizate de Primăria Ghimbav cu oferte supraevaluate, informează RTT Brașov.

Brașov: percheziții DNA la primăria Ghimbav. Primarul Dorel Toma dus la sediul DNA Braşov 1

Azi dimineaţă procurorii DNA Braşov au descins la casa lui Dorel Toma unde au făcut percheziţii timp de aproximativ 6 ore. Edilul a fost scos pe o ieşire din spatele casei şi a fost dus la primărie pentru alte percheziţii. După alte 3 ore edilul a fost condus către sediul DNA Braşov pentru audieri. La ieşire din Primărie, Toma părea relaxat.

„Au venit să îşi facă treaba procurorii, nu sunt acuzat deocamdată de nimic, în 25 de ani nu am fost acuzat de nimic. Nu am de ce să mă tem şi am încredere în cei de la DNA”, a spus Dorel Toma, primarul PSD al Ghimbavului.

Suspiciuni privind infracţiuni de corupție din perioada 2009-2015

Ancheta procurorilor vizează o cauză penală cu suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada 2009-2015.

Conform unor surse, ancheta are în prim plan un contract prin care bugetul local ar fi fost prejudiciat cu suma de 18 milioane de lei. Simultan cu perchezițiile de la Ghimbav, anchetatorii au descins şi în judeţul Olt, unde este cercetat un clanul care a avut contracte şi cu Primăria Ghimbav, prin care ar fi obţinut foloase necuvenite.

Comunicat DNA prezentat de mytex.ro: „În cursul zilei de 18 aprilie 2018, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate pe raza județelor Brașov și Olt, din care 2 au fost în sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”,

Previous Story

Mergi duminică? Braşovul vrea să intre în cartea recordurilor pentru cel mai mare lanţ de oameni care citesc.

Next Story

Update. Brașov: ARESTAT! Primarul Ghimbavului, Dorel Toma, a fost reținut de procurorii DNA!