Brașov: Medicul Vasi Radulescu despre bătrânul bătut. „Domnul D. a fost evaluat de către un expert în alcoolism … Sunt mulți care consideră că domnul D. trebuia să moară, că și-a meritat bătaia, că…nici nu mă mai cobor la nivelul acestor minți bolnave. Domnul D. a avut noroc că …”

Last Updated on aprilie 11, 2018 Medicul Vasi Radulescu a revenit cu noi amănunte despre bătrânul bătut cu bestialitate într-un pasaj din Brașov.

Pe Facebook, medicul Vasi Rădulescu a scris: „Domnul D. a fost evaluat de către un expert în alcoolism. Nu prezintă sevraj, iar pe o scară specială de examinare au ieșit 11 puncte, dintr-un maximum de 20 pentru dependența extremă. E bine, asta ne dă speranțe că vom putea îndrepta lucrurile mai ușor.

Brașov: Medicul Vasi Radulescu despre bătrânul bătut. „Domnul D. a fost evaluat de către un expert în alcoolism ... Sunt mulți care consideră că domnul D. trebuia să moară, că și-a meritat bătaia, că...nici nu mă mai cobor la nivelul acestor minți bolnave. Domnul D. a avut noroc că ...” 1

Prezintă modificări post stress acut, amestecate cu modificări mai vechi. Psihiatrul a decelat un Alzheimer la debut (știu că pe undeva nu e bine să dăm detaliile acestea, dar vă rog mult să le acceptați, că povestea e sensibilă rău iar pe mine sunt presiuni uriașe).

Deci uite că, de la declarațiile celor care-l etichetau nebun că vedea submarine, am ajuns la o maladie și omul poate fi ajutat, nu etichetat și ignorat.

Nu mai comentez inutil invidiile unora care își dau cu părerea prin fel de fel de articolașe de duzină. Sunt mulți care consideră că domnul D. trebuia să moară, că și-a meritat bătaia, că…nici nu mă mai cobor la nivelul acestor minți bolnave.

Domnul D. a avut noroc că a rămas în viață. A avut iar noroc cu toată mobilizarea oamenilor care au răspuns apelurilor și s-au decis să-l ajute. Acestea sunt lucruri care contează.

Are buletin provizoriu făcut. Putem demara procedurile pentru o pensie. Avem bani pentru o chirie, pentru suport psihologic/psihiatric, pentru suport în chestiunea cu alcoolul, pentru mâncare, pentru tot ce trebuie. Avem încă oameni faini aproape.

Problema este: unde va sta, în Brașov, Focșani, poate București? E mai bine într-un centru special, mie așa mi se pare. Singur poate păți multe lucruri și nu riscăm. Sunt chestiuni importante și sensibile. Trebuie să le așezăm.

Vă rog să mă ajutați cu păreri. La Brașov am avea și un centru care se ocupă de oameni cu nevoi, și psihiatru bun, și ajutor cu alcoolismul. Am putea sprijini acest centru din banii strânși.

Fundația se numește Bucuria Darului și am auzit păreri minunate despre ei.

Cum spuneți?

V.”

Previous Story

Brașov: Ce pedeapsă riscă acum bătăușii bătrânului. Procurorii le-au schimbat încadrarea după ce au cerut o expertiză suplimentară a rănilor lui Dumitru Neculai

Next Story

Brașov: Parada Junilor duminică, restricții importante de circulație