Video Brașov: Dacia Duster cu roţi triunghiulare face senzaţie. Roțile sunt fabricate chiar la noi

Last Updated on martie 8, 2018 Jandarmii montani brașoveni au primit un utilaj nou pentru intervenții: Dacia Duster cu roţi triunghiulare. Noua achiziţie va scurta considerabil timpul de intervenţie la misiunile de salvare din munţi.

Premieră în România dar şi pe piaţa din Europa
Indiferent de anotimp sau de condiţiile meteo, noul kit de şenile care a fost ataşat maşinii de teren aproape că va înjumătăţi durata intervenţiei. În acest fel, se reduce simţitor şi timpul de aşteptare al celor care se rătăcesc pe crestele munţilor şi au nevoie de ajutor.

Video Brașov: Dacia Duster cu roţi triunghiulare face senzaţie. Roțile sunt fabricate chiar la noi 1

(foto: bzb.ro)

Şenilele care ţin loc de roţi sunt fabricate de un francez chiar la Braşov.

“Este un produs aproape nou în Europa, noi suntem singurii producători din Europa pentru astfel de sisteme, sistemul de conversie cu şenile cu bandă de cauciuc”, a explicat Pierre Levivier – directorul general al companiei producătoare.

Fiecare dispozitiv cântăreşte 111 kg şi poate fi folosit într-un interval de temperaturi cuprins între -40 de grade şi + 60 de grade Celsius. Odată cu montarea kitului de şenile, garda maşinii se ridică cu încă 20 de centimetri faţă de sol, permiţînd astfel depăşirea obstacolelor care ar împiedica înaintarea unei maşini pe roţi.

Vezi aici Video postat de Realitatea Brasov pe Youtube.com:

Revenim cu detalii!

Previous Story

Brașov: Pregătiri pentru Târgul Internațional de Carte și Muzică – Libris, la Aula Universității Transilvania

Next Story

Brașov: Explozie la un bloc. Bucăţi din balcon au căzut pe autoturismele parcate în zonă