(Foto) Poiana Brașov: Două persoane rătăcite și epuizate găsite de Salvamont

Last Updated on martie 11, 2018 Sâmbătă, 10.03.2018, in jurul orei 18:00, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost anuntat de existenta a 2 persoane plecate sa faca o drumetie in Masivului Postavaru, si care surprinse fiind de intuneric s-au ratacit si au ramas blocate din cauza epuizarii si a lipsei de orientare in teren, pe poteca banda galbena care leaga zona Timisului de Cabana Postavaru.

Acestia au plecat din Timisul de Sus pe traseul Spinarea Calului in jurul orei 13:00, deci foarte tarziu pentru parcurgerea unui astfel de traseu.

(Foto) Poiana Brașov: Două persoane rătăcite și epuizate găsite de Salvamont 1

O echipa mixta de salvatori montani si jandarmi montani au plecat spre aceste persoane conform datelor GPS primite si le-a gasit in zona poienii Trei Fetite. Acestea, nu au suferit din fericire nici o afectiune si au fost preluate de echipa de salvare si transportate in siguranta pe jos pana au fost scoase in partie si apoi cu o masina de amenajat zapada venita in sprijin, pana la baza muntelui.

„Dorim sa multumim inca o data celor de la Administratia Domeniului Schiabil si operatorilor masinilor de batut zapada, care raspund de fiecare data cu promptitudine in astfel de situatii. Totodata vrem sa multumim si celor 2 angajati ai Cabanei Postavaru, care au participat in mod voluntar la cautarea si evacuarea celor doua persoane.

Va reamintim ca Serviciul Public Local Salvamont Brasov a anuntat in mass media, pe pagina primariei si pe mijloacele retelelor sociale pe care le are in administrare ca potecile versantului sudic care leaga Masivul Postavaru de zona Timisului sunt inchise pana la topirea completa a stratului de zapada.

(Foto) Poiana Brașov: Două persoane rătăcite și epuizate găsite de Salvamont 2

(Foto) Poiana Brașov: Două persoane rătăcite și epuizate găsite de Salvamont 3

Atragem din nou atentia turistilor care doresc sa faca o drumetie in zona montana sa-si planifice mult mai judicios timpul de plecare in drumetie in functie de traseul pe care doresc sa-l parcurga si sa aiba intotdeauna o rezerva in acest sens, sa se echipeze corespunzator, sa nu se abata de la poteca marcata, sa se intereseze mult mai bine despre starea traseului si pericolele pe care urmeaza sa le intalneasca si sa nu mai aleaga trasee montane, care la momentul respectiv sunt inchise.

Totodata atragem atentia ca desi in oras zapada s-a topit aproape in totalitate, in zona montana si pe potecile de apropiere stratul de zăpadă are pe alocuri o grosime de peste un metru”, au transmis reprezentanții Salvamont Poiana Brașov.

Previous Story

Brașov: Bărbat înjunghiat în centrul orașului. Agresorul, căutat de poliție

Next Story

Brașov. Gheorghe Sucaciu: „La mulți ani, Făgăraș! 11 martie 2018 – 727 de ani de la prima mențiune documentară a Făgărașului…”