Foto Brașov: Bastioanele se degradează. Octav Popescu: „Ce ne facem doctore?? … Magazinele de arta artizanala erau o minunatie in acele turnuri…dar ce-i frumos trece repede la noi…pacat”

Last Updated on martie 12, 2018 Consiliul Județean Brașov a reabilitat zidurile Cetății Brașovului dar a „uitat” că nu este proprietar, este doar administrator. Primăria Brașov este proprietar astfel că s-a născut o situație juridică în urma căreia nu se face nimic. Bani publici de la Consiliul Județean au fost investiți fără acordul Primăriei. Primăria nu-și poate asuma lucrări asupra cărora planează suspiciuni. Astfel că s-a închis tot iar lucrurile se degradează.

Pe Facebook,Octav Popescu a postat fotografii cu mesajul: „Ce ne facem doctore?? … Magazinele de arta artizanala erau o minunatie in acele turnuri…dar ce-i frumos trece repede la noi…pacat”.

Foto Brașov: Bastioanele se degradează. Octav Popescu: „Ce ne facem doctore?? ... Magazinele de arta artizanala erau o minunatie in acele turnuri...dar ce-i frumos trece repede la noi...pacat” 1

Foto Brașov: Bastioanele se degradează. Octav Popescu: „Ce ne facem doctore?? ... Magazinele de arta artizanala erau o minunatie in acele turnuri...dar ce-i frumos trece repede la noi...pacat” 2 Foto Brașov: Bastioanele se degradează. Octav Popescu: „Ce ne facem doctore?? ... Magazinele de arta artizanala erau o minunatie in acele turnuri...dar ce-i frumos trece repede la noi...pacat” 3 Foto Brașov: Bastioanele se degradează. Octav Popescu: „Ce ne facem doctore?? ... Magazinele de arta artizanala erau o minunatie in acele turnuri...dar ce-i frumos trece repede la noi...pacat” 4

Simona Muresan Mda, de toata jena. Daca nu-s panselute sau borduri…

 

Recent, președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, a precizat că turnurile și bastioanele ce aparţin de ansamblul Cetatea Medievală Braşov sunt în proprietatea Primăriei Braşov, iar aceasta poate face iniţia demersurile să le treacă în patrimoniu, dacă doreşte acest lucru. De asemenea, secretarul județului, Mariana Dumbrăveanu, a venit cu unele completări în ceea ce privește „împărțirea” acestor monumente de către cele două autorități, informează bizbrasov.ro.

„Monumentele istorice (Casa Sfatului, bastioane, turnuri, zidurile cetăţii – n.r.) au apărut ca fiind în administrarea Judeţului Braşov şi în proprietatea Primăriei Braşov. În şase luni trebuia să se reglementeze situaţia juridică şi, având în vedere că Primăria era proprietarul terenului, iar construcţia urmează proprietarul terenului, Municipiul a Braşov s-a înregistrat ca proprietar tabular”, a subliniat Dumbrăveanu.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov: Pieton lovit pe trecere, șoferul a fugit de la locul faptei. „Iar…E teroare cu strada Calea București”

Next Story

Accident Brașov. Update. Poliția l-a găsit pe șoferul care a fugit după ce a lovit un pieton pe o trecere de pe Calea București