Brașov: Primarul George Scripcaru: „Celor care în acest sfârșit de săptămână sărbătoresc Învierea Domnului le urez sărbători frumoase, cu bucurie și pace în suflet. Sărbători pascale fericite!”

Last Updated on martie 30, 2018 Dacă în 2017 Paștele catolic și Paștele ortodox au fost sărbătorite la aceeași dată, anul acesta cele două sărbători vor pica la distanță de o săptămână.

Primarul George Scripcaru: „Celor care în acest sfârșit de săptămână sărbătoresc Învierea Domnului le urez sărbători frumoase, cu bucurie și pace în suflet. Sărbători pascale fericite!”

Brașov: Primarul George Scripcaru: „Celor care în acest sfârșit de săptămână sărbătoresc Învierea Domnului le urez sărbători frumoase, cu bucurie și pace în suflet. Sărbători pascale fericite!” 1

Anul acesta, Paștele ortodox va fi sărbătorit pe 8 aprilie, cu o săptămână după Paștele catolic, ce va pica pe 1 aprilie.
Calcularea datei la care creștinii sărbătoresc Paștele ține două fenomene naturale, unul cu dată fixă – echinocțiul de primăvară, iar altul cu data schimbătoare – luna plină. Aceasta din urmă face ca data Paștelui să varieze în fiecare an, potrivit Libertatea.

În plus, utilizarea a două calendare diferite explică decalajul acestei sărbători la catolici și ortodocși. Biserica Catolică se raportează la echinocțiul de primăvară după calendarul gregorian, în timp ce Biserica Ortodoxă calculează același eveniment astronomic după calendarul iulian, pe stil vechi.

Previous Story

Brașov: Întâlnire Primărie – TVR pentru pregătirea Festivalului „Cerbul de Aur“

Next Story

Criminalul din Brasov, pretenții după gratii. A strâmbat din nas când i s-a adus mâncarea