Brașov: PREMIERĂ Studenții de la Transilvania se implică într-un proiect major al orașului: Vor „scana” toate clădirile vechi din Centrul Istoric

Last Updated on martie 16, 2018 Pentru prima dată Universitatea Transilvania se va implica într-un proiect major al Brașovului. Vor face un inventar al clădirilor din centrul orașului, inventar pe baza căruia primăria va știi ce să renoveze prioritar.

Astăzi, primarul George Scripcaru şi preşedintele OAR-filiala Braşov-Covasna Harghita, arh. Johannes Bertleff, s-au întâlnit cu rectorul Universităţii Transilvania, Ioan Vasile Abrudan, pentru a stabili modul de colaborare dintre Primărie, Universitate şi OAR, pentru implementarea proiectului de reabilitare a faţadelor clădirilor din centrul istoric, ca o primă etapă în implementarea prevederilor Legii nr. 153/2011 privind măsuri de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a cădirilor, modificată prin Legea nr. 166/2016.
Brașov: PREMIERĂ Studenții de la Transilvania se implică într-un proiect major al orașului: Vor „scana” toate clădirile vechi din Centrul Istoric 1

La această discuţie au mai participat şi viceprimarul Laszlo Barabas, arhitectul-şef Marilena Manolache şi preşedintele ,,Asociaţiei Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii”, asociaţie care s-a implicat activ în realizarea acestui proiect.

În cadrul parteneriatului pe care Municipalitatea îl are cu Universitatea Transilvania, specialiştii şi studenţii universităţii vor sprijini realizarea inventarului clădirilor din centrul istoric, prin scanarea faţadelor ,,de la stradă” a clădirilor, a acoperişurilor, şi, acolo unde este posibil, a faţadelor din curţile interioare şi chiar realizarea planurilor în releveu pentru fiecare apartament.

Totodată, aceştia vor realiza şi etapa de informare a proprietarilor şi de culegere de date din teren.
La finalul acestui proces, Municipalitatea îş propune să aibă o imagine foarte clară a ceea ce înseamnă patrimoniul urbanistic din zona centrului istoric. Pe baza acestui inventar, Municipalitatea va realiza o prioritizare a nevoii de reabilitare a faţadelor şi acoperişurilor clădirilor din această zonă, după care va cofinanţa, conform prevederilor legale, lucrările de reabilitare necesare, în funcţie de lista de priorităţi.

Previous Story

Brașov: Irina Matei: „Prin noroi si gropi la plimbare..n-avem de ales …”

Next Story

Foto Brașov. Dacian Cioloș: „Azi, undeva intre Bucegi si Piatra Craiului, am găsit suspendat un peisaj de basm, pe Valea cu Calea (chiar așa îi spune locului). Undeva la ieșirea din iarnă și re-trezirea la viață; Primăvara lui 2018”